Для вінницької молоді організували захід з емоційного розвантаження та протидії вигоранню

22 жовтня 2024 р. 11:38

22 жовтня 2024 р. 11:38


Разом з психологом учасники зустрічі обговорили японську концепцію пошуку цінності життя, під час якої намагалися знайти баланс між професією, місією, пристрастю та покликанням.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 21 жовтня відділ молодіжної політики ВМР та Вінницька молодіжна рада організувала захід для студентів та учнів міста на території музею ім. М. Коцюбинського. Молодь зустрілася з психологинею Іриною Доценко, з якою обговорили шляхи протидії емоційному вигоранню. А після долучилися до майстер-класу з виготовлення ляльки-мотанки – арттерапевтичного заняття для морального розвантаження.

«У часи повномасштабної війни потрібно особливо дбати про своє ментальне здоров’я. Ми живемо в період стресу та постійної напруги, тож не дивно, що навіть молодь зіштовхується з емоційним вигоранням. Тому ми вирішили організувати такий захід, щоб допомогти молодим людям розібратися в собі та стати на шлях усвідомлення своїх потреб і самореалізації», – пояснила заступниця начальника відділу молодіжної політики ВМР Олена Войтович.

З молоддю зустрілася психологиня, медіаторка, викладачка, супервізорка проєкту «Сімейна медіація в період війни» Ірина Доценко . Разом з нею учасники зустрічі обговорили японську концепцію пошуку цінності життя, під час якої намагалися знайти баланс між професією, місією, пристрастю та покликанням. Учні та студенти ділилися своїми переживаннями, а психологиня давала їм зворотний зв'язок.

«Я завжди кажу, що емоції – це діти потреб. І якщо ми навчимося визначати свої потреби, то будемо краще розуміти себе і свої почуття. А емоційне вигорання, навпаки, може блокувати нас на шляху до досягнення цілей» , – говорить Ірина Доценко.

Після зустрічі з психологом на молодь чекав майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки від Анни Полозун.

«Сьогодні ми робимо не зовсім класичні, але не менш цікаві ляльки-мотанки. Вироби досить прості, тож кожен зможе їх повторити. Робимо мотанки у техніці апсайклінг із залишків тканин. Такий майстер-клас допоможе учасників відволіктися, зосередитися на цікавій справі та відкинути все те, що їх бентежить», – вважає Анна Полозун.


Фото: Вінницька міська рада

Для вінницької молоді організували захід з емоційного розвантаження та протидії вигоранню

Джерело: mistonadbugom.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua