В росії заочно засудили українську журналістку Яніну Соколову

22 жовтня 2024 р. 13:18

22 жовтня 2024 р. 13:18


В росії заочно засудили українську журналістку Яніну Соколову. Їй присудили вісім років тюрми через нібито “розпалювання міжнаціональної ворожнечі”.

– Тоталітарний режим заочно карає тих, хто з ними незгодний на території іншої держави. Ну, значить ми все робимо правильно. …росіянам хочеться, щоб всі замовчали й вони бачать, що в Росії це діє. Хтось щось написав, опублікував пост або сказав в якомусь етері на стрімі — одразу за грати, десять років неволі. І всім іншим тоді, як вони кажуть, “ні павадно будет”. Вони думають, що так буде й у нас, але ми — демократична країна, у нас є свобода слова, – прокоментувала телекомпанії «Віта. ТБ» так званий вирок Яніна Соколова.

Вказано, що від своїх висловлювань журналістка не відмовляється. Разом з тим, зі слів Соколової, подібні вироки можуть ускладнювати роботу закордоном, адже Інтерпол досі співпрацює з рф.

Нагадаємо , влітку в росії суд заочно заарештував, зокрема, українського експрем’єра Володимира Гройсмана та ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Фото – rbc.ua

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

В росії заочно засудили українську журналістку Яніну Соколову

Джерело: vezha.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua