Київський турагент привласнив понад 680 тисяч гривень за участь вінничан у музичному конкурсі в Болгарії

22 жовтня 2024 р. 18:22

22 жовтня 2024 р. 18:22


Суд визнав обґрунтованими доводи прокурора Вінницької окружної прокуратури та засудив до покарання 50-річного керівника однієї із Київських туристичних організацій у шахрайстві, що завдало значної шкоди потерпілим.

Про цей випадок повідомили у Вінницькій обласній прокуратурі.

Прокурором доведено, що зловмисник, будучи організатором дитячого музичного конкурсу в Болгарії у 2020 році, ввівши в оману батьків дітей двох дитячих колективів однієї з музичних шкіл Вінниці, зобов’язався забезпечити надання їм комплексу туристичних послуг.

«Він мав забезпечити трансфер до місця проведення конкурсу, бронювання готельних номерів та участь у самому конкурсі. При цьому, з метою реалізації свого злочинного умислу, переконав потерпілих не укладати жодних договорів про надання туристичних послуг. Після одержання більше 680 тисяч гривень, жодних дій з метою взятих на себе зобов’язань не виконав. Отримані кошти привласнив, а діти залишились без участі в обіцяному їм музичному конкурсі.

Вже на завершальному етапі судового розгляду, під тягарем доказів сторони обвинувачення, розуміючи не відворотність покарання, обвинувачений відшкодував всім потерпілим завдану майнову шкоду в повному обсязі, на вищевказану суму», – повідомили в прокуратурі.

У прокуратурі нагадали громадянам, що будь-які послуги треба оформлювати документально та безпідставно незнайомим не надавати свої персональні дані, що надалі призводить до чисельної кількості ошуканих наших громадян.

Київський турагент привласнив понад 680 тисяч гривень за участь вінничан у музичному конкурсі в Болгарії

Джерело: news.vn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua