У Вінницькій області дослідили 302 проби води з водогонів

22 жовтня 2024 р. 18:22

22 жовтня 2024 р. 18:22


ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період з 14 по 21 жовтня лабораторно дослідив 302 проби води з водогонів області на санітарно-хімічні, бактеріологічні показники та вміст радіонуклідів.

У Центрі контролю та профілактики хвороб зазначають , що ситуація із забезпеченням питною водою в області є контрольованою.

За результатами досліджень встановили деякі невідповідності існуючим санітарним нормам якості питної води.

294 (97,4%) проби відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» за всіма дослідженими показниками.
8 (2,6%) не відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» з водогонів, які використовують воду із поверхневого вододжерела – р. П. Буг – комунальні водогони міст Вінниці, Калинівки та Хмільника за показниками перманганатної окиснюваності (інтегральний показник органічного забруднення) в межах від 1,04 до 1,2 раза від норми.

Це відхилення засвідчує можливе надходження органічних забруднень у вододжерело та забрудненість мережі.

У воді комунального водогону м. Козятин перевищення нормативу за запахом, а у селі Мазурівка Могилів-Подільського району – за показниками жорсткості.

Також досліджено 2 зразки води на хімічні та 2 – на мікробіологічні показники із криниць громадського використання. Невідповідність нормативу зареєстрована в 2 зразках (100%) за показниками загальної жорсткості та сухому залишку (селище Вендичани Могилів – Подільського району).

Вміст радіонуклідів у питній воді в межах норми.

У Вінницькій області дослідили 302 проби води з водогонів

У Вінницькій області дослідили 302 проби води з водогонів

Джерело: news.vn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua