Керівник турагенства привласнив 680 тис грн довірливих вінничан

22 жовтня 2024 р. 19:38

22 жовтня 2024 р. 19:38


Два дитячі колективи музичної школи Вінниці довірились шахраю, який зібрав кошти на поїздку до Болгарії, але взяті на себе зобов’язання не виконав.

Більше двох років йшла судова тяганина. Зрештою батькам дітей аферист повернув гроші.

Чоловік, будучи організатором дитячого музичного конкурсу в Болгарії у 2020 році, ввівши в оману батьків дітей двох дитячих колективів музичної школи Вінниці, зобов’язався забезпечити надання їм комплексу туристичних послуг.

Він мав забезпечити трансфер до місця проведення конкурсу, бронювання готельних номерів та участь у самому конкурсі. При цьому, з метою реалізації свого злочинного умислу, переконав потерпілих не укладати жодних договорів про надання туристичних послуг, повідомляють у Вінницькій окружній прокуратурі.

— Після одержання більше 680 тисяч гривень, жодних дій з метою взятих на себе зобов’язань не виконав. Отримані кошти привласнив, а діти залишились без участі в обіцяному їм музичному конкурсі, — йдеться у повідомленні.

Суд визнав обґрунтованими доводи прокурора Вінницької окружної прокуратури та засудив до покарання 50-річного керівника столичної туристичної організацій у шахрайстві, що завдало значної шкоди потерпілим.

— Вже на завершальному етапі судового розгляду, під тягарем доказів сторони обвинувачення, розуміючи не відворотність покарання, обвинувачений відшкодував всім потерпілим завдану майнову шкоду в повному обсязі, на вищевказану суму, — додали в прокуратурі.

Шахраї не перестають використовувати різні методи та спроби заволодіти чужими коштами. Іноді дійсно складно розпізнати ошуканта, але вас має насторожити вимога сплатити власні гроші за якісь посилки, подарунки чи інше майно. Будьте особливо уважними, знайомлячись з людьми в мережі. Через таке віртуальне спілкування втратили гроші вже чимало жінок з Тернопільщини. Заморські кавалери обіцяли навіть одружитися, та всі наміри розвіювалися, щойно вдавалося видурити у жертв кошти.

Правоохоронці нагадують, якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Керівник турагенства привласнив 680 тис грн довірливих вінничан

Джерело: 33kanal.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua