Як взяти участь у Радіодиктанті національної єдності – 2024 і коли він відбудеться

22 жовтня 2024 р. 22:38

22 жовтня 2024 р. 22:38


Суспільне Мовлення запрошує долучитися до найбільшого україномовного флешмобу — Радіодиктанту національної єдності — всіх українців і тих, хто знає чи тільки вивчає українську мову. Цьогоріч 25 жовтня об 11:00 до Дня української писемності та мови Радіодиктант відбудеться вже 25-й раз поспіль.

Радіодиктант «Магія голосу»

Авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності – 2024 стала письменниця Оксана Забужко. Радіодиктант нає назву «Магія голосу». Читатиме його поет, нині військовий, Павло Вишебаба.

Що це таке

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності — традиційна щорічна загальнонаціональна акція, присвячена українській мові, акція єднання, що проходить до Дня української писемності та мови, який ми відзначаємо 27 жовтня. Уперше радіодиктант пройшов 2000 року. Його називають наймасофішим флешмобом осені. Його організатор - Українське радіо.

Мета радіодиктанту — об’єднати якомога більше людей навколо України в усьому світі. Він покликаний не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу, а написати Радіодиктант національної єдності – 2024 разом із тисячами людей по всьому світу.

Як долучитися до написання Радіодиктанту

25 жовтня об 11:00 (за київським часом) увімкніть зручний для вас майданчик трансляції:

Куди надсилати текст для перевірки

Як взяти участь у Радіодиктанті національної єдності – 2024 і коли він відбудеться

У понеділок, 28 жовтня , об 11:00 на сайті Українського Радіо оприлюднить текст Радіодиктанту національної єдності, тож ви зможете перевірити себе на помилки самостійно. А якщо хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете:

  • надіслати текст Радіодиктанту паперовим листом за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26 . Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня .
  • сфотографувати / відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу [email protected] .

Реклама

Як взяти участь у Радіодиктанті національної єдності – 2024 і коли він відбудеться

Джерело: barnews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua