В Україні з’явилися 53 нові патронатні родини

27 липня 2024 р. 08:32

27 липня 2024 р. 08:32


Патронат над дитиною – це послуга в громадах, яка рятує дітей від інтернатів.

З початку 2024 року в Україні з’явилися 53 нові патронатні родини. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

У межах проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» планують за півтора року збільшити кількість патронатних сімей до п’ятиста.

Наразі в Україні працює 341 патронатна сім’я, яка виховує майже 700 дітей. Це недостатньо, адже дітей, які потребують тимчасових родин, набагато більше.

Коли батьки опиняються в складній ситуації і тимчасово не можуть виконувати свої обов’язки, дітей бере на виховання патронатна сім’я. І навіть якщо повернення в біологічну родину неможливе, діти продовжують зростати в сімейному середовищі, поки для них шукають прийомну сім’ю або усиновлювачів.

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» покликаний виправити цю ситуацію і задати тренд розвитку послуги патронату на майбутнє.

За участь у проєкті змагалися понад 600 громад, 184 з яких пройшли конкурсний добір. Нині ці громади мають підтримку в рекрутингу патронатних вихователів.

Більше про патронат над дитиною можна дізнатися за посиланням.

Щоб зареєструватися кандидатом в патронатні вихователі, потрібно звернутися до служби у справах дітей за місцем проживання.

Довідково: Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу та Австрійської Агенції Розвитку.

В Україні з’явилися 53 нові патронатні родини

Джерело: lutsk.rayon.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua