На Волині охоронець бази відпочинку відбувся штрафом за вивезення ґрунту з берега озера

04 вересня 2024 р. 15:02

04 вересня 2024 р. 15:02


Камінь-Каширський районний суд визнав винуватим охоронця бази відпочинку КП «Нововолинськтеплокомуненерго» у незаконному заволодінні землями водного фонду. Чоловік вирішив використати ґрунт біля озера Добре для укріплення дороги. Суд оштрафував його на 17 тисяч гривень.

Відповідний вирок виніс Камінь-Каширський районний суд 9 серпня 2024 року.

9 травня 2024 року охоронець Віктор Приймак за допомогою двох одиниць спецтехніки зняв поверхневий шар ґрунту на березі озера Добре Камінь-Каширського району. Він використав його для облаштування під’їзної дороги до бази відпочинку КП «Нововолинськтеплокомуненерго», яка теж розташована неподалік від озера. Після огляду місця події слідчі зрештою встановили, що чоловік незаконно забрав понад 12 кубометрів ґрунту. В результаті у липні 2024-го його звинуватили у незаконному заволодінні землями водного фонду в особливо великих розмірах (ч.1 ст. 239-2 КК України).

Ще під час слідства правоохоронців переконували, що нібито насправді 9 травня здійснювалося чищення берега озера Добре від мулу та очерету . В подальшому його вивозили на ґрунтову дорогу, що веде від озера до сусіднього села Підріччя. Причому, берег «очищували» за допомогою комунальної техніки Камінь-Каширської міськради. Втім, незадовго до суду охоронець уклав угоду зі слідством, у якій повністю визнав свою вину. Цю угоду разом з обвинувальним актом розглядав Камінь-Каширський районний суд.

У суді зазначили, що Віктор Приймак вперше притягується до кримінальної відповідальності, визнав свою вину у вчиненні кримінального проступку, а по місцю проживання характеризується позитивно. Тож 9-го серпня Камінь-Каширський районний суд затвердив вказану угоду та призначив Віктору Приймаку узгоджене за нею покарання – штраф на 17 тисяч гривень.

У вироку додатково вказується, що сам ґрунт – чотири насипи землі, які стали причиною кримінального провадження – конфіскують у власність держави. Раніше за ухвалою слідчого судді Камінь-Каширського районного суду на ці насипи наклали арешт .

Нагадаємо, що озеро Добре – це гідрологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення. Це унікальне озеро карстового походження з піщаним дном серед лісового масиву. Площа озера — 47 гектарів, а його глибина — до 15 метрів.

Раніше «Сила правди» розповідала, що депутат Волиньради Анатолій Бусько виграв аукціон на купівлю профілакторію біля озера Добре майже за 7 мільйонів гривень.

На Волині охоронець бази відпочинку відбувся штрафом за вивезення ґрунту з берега озера

Антон Філіппов

На Волині охоронець бази відпочинку відбувся штрафом за вивезення ґрунту з берега озера

Джерело: sylapravdy.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua