Ексрегіонал, який очолює гуманітарне управління Луцької РДА, обзавівся дорогою «Маздою»

04 вересня 2024 р. 16:50

04 вересня 2024 р. 16:50


Начальник управління гуманітарної політики Луцької райдержадміністрації Андрій Мельник став власником автівки Mazda за майже 400 тисяч гривень. За минулий 2023 рік він офіційно заробив майже втричі менше, ніж витратив на транспортний засіб.

Про суттєві зміни в майновому стані чиновник повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції 26 серпня 2024 року.

Згідно з повідомленням про зміни в майновому стані, Андрій Мельник 17 серпня став власником автівки Mazda 3 2016 року випуску. Задекларована вартість придбання транспортного засобу становила 389,5 тисячі гривень, продавцем виступило зареєстроване у селі Рованці Волинської області ТОВ «Томтранс».

В Україні таку автівку продають за середньою ціною 13,7 тисячі доларів, що у перерахунку на національну валюту за курсом НБУ на дату купівлі складало 567 тисяч гривень. За комерційними оголошеннями можна знайти і дешевший варіант придбання авто – за 9,5 тисячі доларів, що еквівалентно вказаній Андрієм Мельником сумі у національній валюті – 389,5 тисячі гривень.

Водночас сім’я чиновника живе доволі скромно: за увесь 2023 рік Андрій Мельник заробив 133,8 тисячі гривень або в середньому трохи більше 11 тисяч гривень на місяць. Вказані у щорічній декларації дружина Юлія та син Андрій офіційних доходів минулого року не отримували. А родинні заощадження станом на кінець 2023 року складалися лише з 3500 євро – це були власні кошти Мельника.

«Сила правди» звернулася до нього за коментарем щодо дороговартісного придбання, зокрема й щодо походження коштів на купівлю авто. Втім начальник управління гуманітарної політики Луцької райдержадміністрації під час телефонної розмови з журналістом повідомив, що «коментарів не дає» і… запропонував надіслати офіційне звернення.

У ТОВ «Томтранс», де чиновник купував автівку, повідомили, що машинами не торгують, а лише надають «комісійні» послуги на вторинному ринку. Директорка фірми Ольга Баранчук запевнила, що не знає скільки коштує Mazda 3 2016 року випуску.

«Це ж від ринку залежить», – сказала співрозмовниця.

Андрій Мельник – колишній регіонал. У 2006 році він балотувався у депутати Волинської обласної ради 5-го скликання від Партії регіонів. Від цієї ж політсили йшов на місцеві вибори у жовтні 2010-го та був обраний до Волинської обласної ради 6-го скликання. На той час він був заступником голови Волинської обласної організації Партії регіонів.

З 2011 року і щонайменше до 1 лютого 2014 року Мельник обіймав посаду начальника управління внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Волинської облдержадміністрації. Під час виборів 2012 року до Верховної Ради України громадянська мережа «Опора» отримала аудіозапис, на якому нібито Андрій Мельник навчає членів дільничних виборчих комісій фальсифікувати голосування . Посадовець тоді також балотувався у народні депутати від Партії регіонів, проте мандат не отримав.

На місцевих виборах 2020 року Мельника обрали депутатом Волинської обласної ради від Аграрної партії України. Він став членом постійної комісії з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму.

Нагадаємо, нещодавно «Сила правди» розповідала про депутата Волиньради Романа Микитюка , який задекларував зарплату від ТЦК і мільйони дружини в польських банках .

Ексрегіонал, який очолює гуманітарне управління Луцької РДА, обзавівся дорогою «Маздою»

Антон Філіппов

Ексрегіонал, який очолює гуманітарне управління Луцької РДА, обзавівся дорогою «Маздою»

Джерело: sylapravdy.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua