У Луцьку встановлять рекорд України, розгорнувши найбільший вʼязаний прапор

05 вересня 2024 р. 16:23

05 вересня 2024 р. 16:23


У Луцьку відбудеться фінал всеукраїнської акції «Нитка єднання – теплий прапор України».

Подія пройде 8 вересня о 16:00 на вході до Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Про це повідомляють організатори та ідейники – громадська організація «Старт у Нове Життя», до складу якої входять виключно внутрішньо переміщені жінки.

Ціль акції «Нитка єднання» – інтеграція, обʼєднання, підтримка, згуртованість українців з різних куточків України.

Під час заходу обʼєднають близько 900 зв’язаних шматочків та розгорнуть в’язаний теплий прапор України, таким чином встановивши рекорд України.  Зараз розмір прапору 2,40 на більше ніж 15 метрів. Точні розміри, кількість клаптиків, кількість людей підразують у фіналі заходу.

У межах проєкту «Нитка єднання» у серпні 2024 року внутрішньо переміщені особи та місцеві жителі Волині, Франківщини, Тернопільщини,

Рівненщини та Хмельниччини за підтримки Благодійного фонду «Рокада» обʼєдналися, щоб разом створити клаптиковий прапор, що стане уособленням сили спільних дій.

«Це символ, того, що ми разом можемо подолати будь-які труднощі та зберегти нашу єдність, попри відстані та обставини. Фінал акції – нагадування про те, що в єдності наша сила. Ми продовжуємо тримати наш стяг високо, як символ свободи, незалежності та спільної боротьби за мирне небо над головою. Акція не має меж і кордонів!», – кажуть організатори.

«Шматочки прапору» отримали з різних куточків України: Львів, Київ, Луцьк, Рівне, Херсон, Харків, Двурічна, Миколаїв, Маріуполь, Одеса, Вугледар, Смідин, Кремінна, Привілля, Луганськ, Колки, Хмельницький, Старобільськ, Северодонецьк, Волноваха, Словʼянськ, Горлівка, Верхнедніпровськ, Бахмут, Дружківка, Авдіївка, Козятин, Бердянськ, а також міст Анхаус, Германця, Аугсбург.

За бажанням необхідно було звʼязати шматочок майбутнього прапору синього або жовтого кольору, гачком або шпицями, розміром 20 на 20 сантиметрів та передати цей шматочок організації.

«Ця акція не про прапор, а про долі людей, яким довелось переїхати і покинути свої домівки. Про те, як «зв’язались» долі людей в різних містах України. Про те, як під час в’язання відволіктись від буденності. І про те, як Українці вміють і хочуть гуртуватись, об’єднуватись і інтегруватись в нових громадах», – переконані організатори.

На учасників чекає концертна програма, майстер-класи, розваги, подарунки, флешмоб, фотозони, об’єднання шматочків теплого прапора та встановлення рекорду України. Для дітей діятиме локація з аквагримом, розфарбовування магнітів та інші розваги.

Контакти організаторки акції: +380993177911 Ганна Карамишева-Борисенко .

У Луцьку встановлять рекорд України, розгорнувши найбільший вʼязаний прапор

Джерело: lutsk.rayon.in.ua