Поклали життя за Україну

06 вересня 2024 р. 18:13

06 вересня 2024 р. 18:13


Летять і летять гіркі звістки про загибель захисників у громади району.  Гинуть на полі бою чи у госпіталях від травм і хвороб наші мужні воїни, які дають відсіч ворогам.

Михайло Левчук

(м. Нововолинськ)

Огорнулося в жалобу шахтарське місто, нестало іще одного їхнього земляка, воїна Михайла Левчука, 1986 року народження. Його серце перестало битися 26 серпня. Захисник помер у лікарні міста Суми внаслідок захворювання.

В останній день літа попрощалися з воїном його рідні, друзі, усі, хто знав і шанував Михайла й хто прийшов провести його в останню дорогу.

Чин похорону та прощання відбулися у Свято-Михайлівській церкві на 15-му мікрорайоні. Поховали Героя на Алеї Слави Героїв, що на кладовищі в районі 2-ї шахти.

Іван Баришев

(с. Риковичі, Павлівська громада)

Павлівська громада втратила ще одного захисника. У боях за Україну героїчно загинув воїн Іван Баришев, 1975 року народження.

Захищаючи кордони держави в лавах першого механізованого батальйону військової частини А7028, мужньо виконуючи свій військовий обов’язок, чоловік отримав поранення, несумісні з життям. В результаті ворожої атаки життя воїна обірвалося 31 серпня поблизу Торецька Донецької області.

Поклали життя за Україну

Проживав Герой у селі Риковичі. Родина, друзі, односельці у глибокій скорботі у зв’язку з непоправною утратою. 3 вересня з прапорами і квітами зустріли захисника на малій батьківщині, щоб віддати останню шану воїну і провести його до місця вічного спочинку. Заупокійну молебень провели біля батьківської оселі в селищі Іваничі. Очолив службу отець Андрій та священнослужителі Павлівської громади. Опісля, траурна колона пройшла до рідного дому чоловіка в село Риковичі. Там на місцевому кладовищі присутні помолились за спокій душі солдата та попрощались із захисником.

Микола Селещук

Поклали життя за Україну

Ще одна сумна новина надійшла з фронту у Нововолинську громаду. 31 серпня у Харківській області загинув захисник Микола Селещук, 1985 року народження. Герой частину життя прожив у селі Сусваль Оваднівської громади, відвідував місцеву школу, згодом мешкав у Нововолинську. Воїн став на захист України і віддав за неї життя.

3 вересня загиблий захисник повернувся на малу батьківщину. Панахида і прощання з ним відбулися учора у Свято-Михайлівському храмі, що на 15-му мікрорайоні. Рідні, друзі, земляки з квітами і прапорами провели воїна в останню дорогу до місця його вічного спочинку.

Руслан Сус

(с. Суходоли, Володимирська громада)

Поклали життя за Україну

Трагічна звістка з фронту надійшла у Володимирську громаду. Під час виконання бойового завдання із захисту України у Запорізькій області загинув мешканець села Суходоли військовослужбовець Руслан Сус.

Життя 57-річного майстер-сержанта обірвалося 1 вересня. Додому Герой повернувся на щиті вранці у середу. За бажанням родини, захисника поховали на Алеї слави Героїв міста Нововолинська.

Земляки та небайдужі містяни провели воїна в останню дорогу, сформувавши коридор шани на вулицях Володимира. Скорботний кортеж прослідував у село Суходоли до будинку, де проживав наш земляк. Звідти процесія вирушила у Нововолинськ до Свято-Духівського собору, де відбулися панахида і прощання.

Редакція “Слова правди” висловлює щирі співчуття рідним і близьким захисників. Вічна пам’ять і шана Героям!

Поклали життя за Україну

Джерело: slovopravdy.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua