Новий депутат, зміни до програм, мільйон на поруйнований буревієм дах, підтримка військових – на сесії Володимирської міської ради розглянуто 79 питань

06 вересня 2024 р. 19:34

06 вересня 2024 р. 19:34


Розпочали пленарне засідання традиційно з оголошення депутатських запитів. Депутатка Ганна Радкевич озвучила запит до міського голови з пропозицією скерувати в обласну військову адміністрацію листа зі скаргою на проєктанта, через якого затягується процес початку будівництва укриття для ліцею ім. О. Цинкаловського. За словами депутатки, про це укриття уже відомо навіть міністру освіти та науки. Міський голова Ігор Пальонка зазначив, що вже неодноразово звертався щодо цієї проблеми до голови обласної ради. Цей запит підтримали одноголосно.

Перш ніж проголосувати за проєкт рішення про заміщення депутата міської ради, заслухано голову Володимирської міської територіальної виборчої комісії Оксану Кротач, яка повідомила, що, відповідно до єдиного виборчого списку місцевої організації партії “За майбутнє”, наступним за черговістю кандидатом у депутати є Сергій Радкевич. Відтак саме його визнано обраним депутатом по єдиному виборчому списку, який приступить до своїх повноважень замість Романа Савчука, що достроково  склав свої повноваження. З цим пана Сергія від імені усього депутатського корпусу привітав міський голова, побажавши йому плідної роботи на благо мешканців громади.

Далі депутати підтримали зміни до низки місцевих програм, в тому числі – до Програми безбар’єрності міської територіальної громади, які передбачають додаткове виділення 1,2 мільйона  гривень на облаштування пониження тротуарів та засобів безперешкодного доступу у багатоквартирних будинках, де мешкають люди з проблемами опорно-рухового апарату, зокрема ветерани війни, які пересуваються на кріслах колісних.

Зміни внесли і до програми підтримки й розвитку Володимирської стоматологічної поліклініки, що передбачають фінансування витрат на обслуговування генератора, до програми розвитку молодіжної політики та спорту, де збільшили до мільйона гривень суму на молодіжне кредитування житла, а також до програми розвитку культури та мистецтва, де додали 50 тисяч гривень на відзначення військовослужбовців з нагоди державних свят, а також 80 тисяч гривень на виготовлення облікової документації щодо двох пам’яток архітектури.

Депутати погодили внесення змін до програми матеріально-технічного забезпечення військових частин та проведення заходів територіальної оборони, виділивши на закупівлю дронів 1,7 мільйона гривень, а також передачу обладнання військовим підрозділам, яке було нещодавно придбане за кошти бюджету громади, на загальну суму 9,6 мільйона гривень.

Під час розгляду змін до бюджету громади на 2024 рік начальниця управління бюджету та фінансів Оксана Субицька повідомила, що до розподілу наразі пропонується  12,5 мільйона гривень, які надійшли від перевиконання, та 1,6 мільйона гривень із вільних залишків. Відповідно до поданих бюджетних запитів управління з гуманітарних питань, виділено понад 3,3 мільйона  гривень на часткові поточні ремонти освітніх закладів, відзначення грошовими винагородами спортсменів, капремонт будівлі плавального басейну і на забезпечення підготовки та участі у змаганнях жіночого футбольного клубу «Ладомир». Підтримано також виділення 195 тисяч гривень (10% співфінансування) на встановлення дахової сонячної гібридної електростанції у ліцеї № 5 імені Анатолія Кореневського в рамках програми EGAP.

2,1 мільйона гривень для управління соціальної політики спрямують на компенсаційні витрати за пільговий проїзд, на одноразові грошові допомоги і на відшкодування послуг на поховання загиблих військовослужбовців.

Виділені для управління інфраструктури 3,6 мільйона  гривень буде використано на влаштування понижень на пішохідних переходах вулиць міста для забезпечення доступності маломобільних груп населення, для проведення робіт КП «Володимирводоканал», на придбання флагштоків та металокерамічних фото на Дошку пам’яті полеглих захисників, поточний ремонт автобусної зупинки на вулиці Генерала Шухевича, на капітальний ремонт контейнерних майданчиків, поточний ремонт прибудинкових територій тощо.

Зміни до бюджету також включають спрямування п’яти мільйонів гривень субвенції обласному бюджету на розв’язання першочергових проблем обласних закладів охорони здоров’я, а також виділення 300 тисяч гривень  на реконструкцію інженерних мереж для встановлення когенераційної установки на котельні, що на вулиці Старицького, 12К (ці установки закуповуються для України урядом США і одна з них у середині жовтня має бути доставлена саме у наше місто. Її орієнтовна вартість – 200 тисяч доларів).

Окрім цього, прийняли рішення щодо виділення субвенції  з місцевого бюджету Турійській селищній громаді у розмірі 150 тисяч гривень на оплату праці у комунальному закладі «Історико-культурний комплекс «Вовчак-Волинська Січ», а також прийняли на доходи 150 тисяч гривень іншої субвенції з Оваднівської громади на оплату навчання дітей, які є учнями Володимирської дитячої музичної школи.

Щодо виділення мільйона гривень для КП «Управляюча житлова компанія» на відновлювальні роботи частини даху будинку 104 на вулиці Ковельській, який постраждав від буревію, у сесійній залі розгорілась жвава дискусія. Депутати погодились допомогти мешканцям, але за умови, якщо і вони самі долучаться до розв’язання проблеми. Оскільки у будинку найнижчий тариф на обслуговування – дві гривні за квадратний метр, є сенс його переглянути і привести до ринкових реалій, для чого слід якнайскоріше скликати збори членів ОСББ.  Самі жителі повинні усвідомити, що, як співвласники багатоквартирного житла, вони несуть і певну колективну відповідальність, в тому числі і фінансову.

Окремі депутати пропонували допомогти з ремонтом даху за схемою 80% на 20%, відповідно до діючих у місті програм підтримки. Міський голова Ігор Пальонка принагідно зазначив, що написав заяву у поліцію, аби фахівці внесли ясність у те, хто і що стало причиною проведення неякісного ремонту даху, який зазнав такого значного руйнування під час негоди. Після тривалих обговорень виділення мільйона гривень таки проголосували, адже наближається холодний сезон і люди потребують швидких і розумних рішень від влади.

Прийнято низку земельних питань, серед них – надання дозволу на розроблення детального плану території частини вулиці Драгоманова поблизу церкви Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, де має бути збудована недільна школа релігійної громади; включення додаткової ділянки до планів територій для будівництва вітроелектростанцій у Суходолах; затвердження детального плану території колишньої меблевої фабрики на вулиці Луцькій, де має бути станція технічного обслуговування, затвердження детального плану території від вулиці 14-ї Князівської бригади до вулиці Тараса Шевченка тощо.

Депутати не проголосували за проєкт рішення про поновлення ПП «Укр-Петроль» договору оренди землі на вулиці Драгоманова, 9 (де приміщення колишнього навчально-виробничого комбінату), а також щодо передачі в оренду земельної ділянки на вулиці Луцькій, 8 (колишнє кафе «Пузата хата»).

Ще один важливий проєкт рішення, який прийняли депутати, стосується затвердження містобудівної документації “Внесення змін до Генерального плану міста Володимира (Володимира-Волинського) шляхом розроблення Генерального плану міста Володимира (Володимира-Волинського)”, що дасть можливість обґрунтовувати довгострокову стратегію планування та забудови території міста.

Окремими рішеннями  на сесії підтримано умови меморандуму про співпрацю між Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Володимирською міською радою, затвердження структури і штату Володимирського центру соціальних служб, який має розширитись до 9,5 одиниці, включаючи трьох нових фахівців, які працюватимуть у рамках угоди з ЮНІСЕФ на умовах співфінансування (75% заробітної плати нових працівників буде компенсовувати донор, а 25% – бюджет громади), а також фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, діяльність яких фінансуватиметься із державного бюджету України.

Тетяна  ІЗОТОВА

Новий депутат, зміни до програм, мільйон  на поруйнований буревієм дах, підтримка військових – на  сесії Володимирської міської ради розглянуто 79 питань

Джерело: slovopravdy.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua