У Володимирі відбулися збори мешканців будинку, який постраждав від негоди

07 вересня 2024 р. 15:39

07 вересня 2024 р. 15:39


У дворі будинку № 104, що на вулиці Ковельській, дах якого зазнав значних руйнувань під час негоди 19 серпня, 5 вересня відбулись збори мешканців.  Зустріч відбулася за участі представників управління інфраструктури міськвиконкому та КП «Управляюча житлова компанія», інформують у міськраді.

Нещодавно на сесії міської ради було прийнято рішення про виділення одного мільйона гривень на ліквідацію наслідків негоди у цьому будинку, тож, аби розпочати ремонт, слід провести ряд підготовчих робіт.

Про стан покрівлі поінформував начальник управління інфраструктури Ігор Возний. Посадовець також пояснив, що статут ОСЖБ «Олімпійський» є застарілим і не дозволяє оперативно розв’язати ситуацію. Тож першочерговою необхідністю є оновлення статуту, його перереєстрація та низка інших кроків, які дозволять комунальному підприємству «УЖК» взяти на обслуговування цей будинок, аби допомогти із ремонтом даху.

Директор КП «УЖК» Роман Ковальчук та головний інженер підприємства Павло Коробейніков роз’яснили, за яких умов зможуть долучитись до процесу. Водночас наголосили на тому, що найнижчий у місті тариф на квартплату – 2 гривні за метр квадратний, який уже багато років платять жителі, має бути підвищений, адже цього точно недостатньо для нормального функціонування будинку.

Тож присутні на зборах власники житла поки що поставили свої підписи, щоб надати згоду на внесення змін до статуту. Подальші рішення вони вже прийматимуть, коли приведуть статут у відповідність до чинного законодавства.

У Володимирі відбулися збори мешканців будинку, який постраждав від негоди

Джерело: slovopravdy.com.ua