У володимирських закладах освіти пройшли уроки ментального здоров’я

07 вересня 2024 р. 17:00

07 вересня 2024 р. 17:00


У рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської та за підтримки Координаційного центру психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України, з 1 по 6 вересня у навчальних закладах Володимира проходив тиждень ментального здоров’я, повідомляють на сайті міської ради.

Фахівці Центру життєстійкості Володимир-Волинської громади долучилися до проведення уроків ментального здоров’я у ліцеях №3, №5, гімназії №7 та ліцеї імені Цинкаловського. Для учнів, котрі щойно повернулися за парти, проводилися різноманітні корисні активності з техніками психологічної самодопомоги.

Зокрема, психологічні хвилинки «Ти як?», психологічні заняття щодо збереження ментального здоров’я «Техніки тілесної релаксації для зняття стресу, яка викликала посмішку», година спілкування «Закони психологічного добробуту та розуміння», а також перегляд анімованого коміксу для підлітків про важливість ментального здоров`я.

– На даний час піклуватися про своє ментальне здоров’я – це актуальна і надзвичайно важливо практика. Через війну збільшилося психологічне навантаження на дітей, окрім того, учні адаптуються до навчання, набувають умінь знаходити спільну мову з однолітками та вчителями. І все це потребує від них додаткових психологічних зусиль, – наголошує консультант Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Володимир-Волинській громаді Вікторія Андрійчук.

У володимирських закладах освіти пройшли уроки ментального здоров’я

Джерело: slovopravdy.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua