Устилузьке єднання задля наближення Перемоги

07 вересня 2024 р. 19:40

07 вересня 2024 р. 19:40


Започатковуючи традицію відзначення Дня громади  в Устилузькій міській раді, благодійний захід «Сила в єдності» планували  на одну дату, але  з сумної причини  – загибелі земляка, його перенесли  на свято Незалежності.   Та одним днем це дійство не  обмежилося,  бо  і після його завершення  продовжували надходити кошти на підтримку  наших захисників, отож з підбиттям підсумків не поспішали. Метою  проведення цього заходу якраз і була підтримка Збройних сил України, зокрема військової частини А7028, отож кожен внесок вважали важливим.

Офіційна частина цього дійства розпочалася вшануванням хвилиною мовчання пам’яті тих, хто загинув, аби наша Україна залишалася незалежною. Міський голова Віктора Поліщука відзначив важливість проведення у цей важкий для нашої країни час благодійних заходів та зазначив, що поки наші ЗСУ тримають оборону на фронті, ми в тилу повинні також працювати на Перемогу. Він вручив подяки з нагоди Дня Незалежності України учаснику російсько-української війни   Івану Грую, Валентині Бензель, Валентині Хрупчик, Наталії Басюк, Олександру Малеончуку, Тетяні Пахольчук.

Представник Володимир-Волинського  РТЦК та СП старший лейтенант Тарас Борис вручив державні нагороди військовослужбовцям громади, а також рідним полеглих бійців. Зокрема, почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних сил України  “За незламність” отримав Олександр Швець, який пройшов ворожий полон;  відповідно до Указу президента України орденом “За мужність” ІІІ ступеня нагороджено солдата Ігоря Гуля (нагороду отримала його дружина); орденом “За мужність” ІІІ ступеня, яким  (посмертно) нагороджено  солдата Сергія Гапона, отримала донька військовослужбовця.

Із привітаннями та побажаннями до  мешканців громади і гостей звернулися директор ТОВ «П’ятидні» Валерій Діброва та директорка ТОВ «Луцька аграрна компанія» Світлана Собіпан.

Понад п’ять годин благодійної програми були насичені різноманітними активностями, діяли тематичні локації, де кожен міг знайти заняття для душі за символічний донат.  Старостинські округи у  своїх наметах пропонували різноманітні смачні страви та напої, мед, фрукти, квіти тощо.  Кожен охочий міг знайти тут щось цікаве та корисне для себе, зробити знімки біля встановлених фотозон.

Пізнавально і цікаво провели час діти, для яких організували майстеркласи з розпису футболок та екосумок, плетіння з паперової лози, плетіння маскувальної сітки, малювання на тубусах, військово-патріотичну виставку, спортивні естафети, учасники якої отримали солодкі подарунки.

Цікаву краєзнавчу виставку дбайливо підготовувала сім’я Сасів з міста Устилуга,  на ній були експонати, зібрані на території нашої громади від давнини до сьогодення.

Устилузьке  єднання задля наближення Перемоги

Дорослі змагалися  з дартсу та пляжного волейболу. Перемогу у турнірі з волейболу здобула команда  села Рогожани, друге та третє місце посіли команди  Устилуга та Лудина відповідно.   За підсумками змагань з дартсу призові місця розподілилися наступним чином: серед чоловіків на першому Михайло Сак (с. Лудин), другому – Сергій Приймак (с. Микитичі),  третьому – Вадим Видихай (м. Устилуг). Серед жінок призерками стали устилужанки Дарина Гладчук, Дарія Басюк, Дарина Кухарук.

Вражала своїми експонатами локація Устилузької міської публічної бібліотеки з розмальованими патріотичними орнаментами трофеї війни – гільзи, та зробленими з них брелків.

Уже традиційним на благодійних заходах став розіграш лотереї. Ця локація зібрала чимало азартних учасників, які  мали можливість виграти цікаві подарунки.

Відбувся  й аукціон-продаж унікальних лотів: привезених з фронту волонтерами військових трофеїв, які розмалювали юні читачі устилузької публічної бібліотеки та учні дитячої школи мистецтв з викладачами. Бажаючих взяти участь у торгах було немало, та найактивнішими покупцями стали Валерій Діброва, Олександр Сидорчук, Світлана Собіпан, Юрій Михалець, Роман Мосорук. За результатами аукціону зібрано 41 тисячу  700 гривень.

Устилузьке  єднання задля наближення Перемоги

Справжньою родзинкою заходу став концерт Волинського академічного народного хору, спонсором виступу якого  стало ТОВ «П’ятидні» в особі директора Валерія Діброви, якому висловлювали  вдячність за можливість отримати незабутні враження від української пісні, чарівної музики, запального танцю, а також дякували  кожному, хто долучився до благодійного заходу фінансово, репостом, підтримкою, добрим словом.  Спонсорами лотереї  стали  Катерина Сас, підприємці Тетяна Береза (магазин «Зодіак-НЕКСТ»), Ірина Лоборук (магазин «ТМ № 1»), Валерій Мацьоха (магазин «Все для господаря»), Сергій Дмитрук (магазин «Дім. Сад. Город»), Джон-Девід Міщук (кіоск «Кофе-тайм»), Юлія Климюк (перукарня «Гармонія»), Олександр Сидорчук (ресторан «Аспарагус»), Ольга Поворознюк (ветаптека-зоомагазин «ЗооДруг»), Катерина  Ригаловська (ветаптека), Іван Доста (автомийка), Інна Роговська (магазин «МініБум»).

Вдячних слів заслужили і старости Руслана Сиротинська, Ігор Кушнірчук, Марія Дячук, Тетяна Матіюк, Наталія Ковальчук, Галина Сиротинська, Оксана Савчук  та всі, хто був залучений до організації та створення локацій старостинських округів.  Окрема подяка  висловлена колективу Стенжаричівської гімназії, від якого передали 3800 гривень.

Устилузьке  єднання задля наближення Перемоги

Під час благодійного заходу  зібрали 130  тисяч 464  гривні. Також до збору ФГ «Карпо-Агро» (Павло Карпюк) додало  5  тисяч гривень, НДСФГ Колача Є.Й. (Олександр Малеончук) – 20  тисяч, ФГПП «Західний Буг» (Микола Юнак) та  ТОВ «Агрофірма «Володимирські сади» (Володимир Гарун) –  по 10  тисяч гривень. За ці та кошти працівників Устилузької міської ради вже закупили та передали 10 батарей до квадрокоптера Mavik 3 на потреби військової частини А-7028 для успішного виконання бойових завдань, на що витрачено 73  тисячі 730 гривень.  У підсумку  вдалося зібрати 175 тисяч  464 гривні.

Кошти, зібрані Устилузькою міською публічною бібліотекою у сумі 6 тисяч  гривень, передані волонтеру Олександру Мазурку, а 8500 гривень  з локації Хотячівського старостинського округу використано на закупівлю матеріалів для плетіння маскувальної сітки. Устилузьке  єднання задля наближення Перемоги

Підтримка Збройних сил України − це наш обов’язок та вдячність захисникам, які щодня ризикують життям заради нашого спокою. Це наш спосіб показати, що ми єдині, що ми всі − українці, і що ми  разом у цьому бою. І разом ми переможемо.

Ганна ГУБЕРУК

Устилузьке  єднання задля наближення Перемоги

Джерело: slovopravdy.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua