Герої, які до останнього подиху захищали Україну

13 вересня 2024 р. 13:26

13 вересня 2024 р. 13:26


Продовжують надходити з фронту страшні звістки про загибель наших земляків, які героїчно боролися з знавіснілим ворогом і віддали свої життя за Україну. Пам’ятаймо кожного воїна, який повернувся додому на щиті.

5 вересня у Володимир-Волинській громаді попрощалися із солдатом Олексієм Сіряченком. Коридором шани містяни провели скорботний кортеж, який рухався до села Дігтів, де через повномасштабне вторгнення, покинувши рідну Харківщину, оселилася родина захисника. Олексій Сіряченко не залишився поруч із мамою, бабусею та тіткою на Волині, а вирушив захищати рідну землю у лавах ЗСУ, воював з червня 2022 року. На жаль, воєнні дії не додали молодому чоловіку здоров’я, серце якого не витримало, зупинившись у 34 роки, в одному із госпіталів на сході України. Попрощатись із захисником до храму Трьох Святих прийшли його рідні, побратими, односельчани, а також керівники громади. Пішки провівши кортеж по дорозі, встеленій живими квітами, поховали Олексія Сіряченка у Дігтеві. На цьому кладовищі знайшов вічний спочинок уже другий воїн з числа ВПО.

31 серпня під час виконання бойового завдання у Курській області героїчно загинув мешканець села Суходоли матрос Дмитро Матіюк. З 39-річним воїном попрощалися 7 вересня. Чин похорону відбувся у храмі Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, де зібрались його рідні, друзі, побратими, односельчани, священнослужителі та представники влади. Герої, які до останнього подиху захищали Україну

Від імені усієї громади співчуття згорьованій дочці, рідному брату та родині висловив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук: «Цей тиждень скорботний для нашої громади, адже отримали звістки про загибель чотирьох наших земляків, а на Дошці шани у центрі міста уже майже дві сотні портретів. Така велика та гірка ціна того, що продовжуємо вільно жити у своїй державі.».

Поховали Героя на Алеї Слави Федорівського кладовища.

Сповіщення про загибель рідної людини отримала іще одна сім’я з Володимира. 31 серпня на бахмутському напрямку під час виконання бойового завдання загинув солдат Валерій Осіпов.

Він став на захист України й до останнього подиху боронив рідну землю. На жаль, дочекатися перемоги не судилося – додому воїн повертається на щиті.     Опустившись на одне коліно і схиливши голови й жалобі, захисника зустрінуть земляки, щоб провести його в останню дорогу до місця вічного спочинку.

Герої, які до останнього подиху захищали Україну

У Харківській області    5 вересня загинув захисник Павло Ковальчук, 1998 року народження. У скорботі схиливши голови, у неділю в останню дорогу його провели земляки та найближчі люди. Попрощалися із захисником у Свято-Духівському соборі. Звідти траурний кортеж вирушив до будинку, де мешкав Герой, на вулиці Левка Лукʼяненка, 13. Поховали воїна на алеї Слави Героїв на кладовищі в районі 2-ї шахти.

«Павлу було 26 років. Він мав би створити сім’ю, виховувати дітей, реалізовуватися та мріяти, але, на жаль, війна зруйнувала його плани. У наших серцях назавжди залишиться пам’ять про жертву, яку Павло приніс заради кожного з нас і за свободу своєї Батьківщини. Розділяємо біль втрати, сумуємо разом з рідними та близькими Захисника. Вічна йому пам’ять», – написав у фейсбуці міський голова Борис Карпус.

Болючої втрати зазнала Оваднівська громада. Боронячи незалежність та суверенітет України, на донецькому напрямку героїчно загинув боєць полку «АЗОВ» Дмитро Матвієвський. Герої, які до останнього подиху захищали Україну

Житель села Верба додому повернувся на щиті, де його зустріли земляки з квітами та прапорами. З хоробрим захисником родина, друзі, побратими та мешканці громади попрощалися у середу. Від батьківського обійстя похоронна хода попрямувала до місцевого Свято-Михайлівського храму, де було відслужено чин похорону. Вічний спочинок Герой знайшов на кладовищі рідного села.

Скорботна звістка з фронту надійшла й у Затурцівську громаду. 5 вересня поблизу населеного пункту Залізне Бахмутського району Донецької області загинув Олександр Шахраюк. Захисник, 1982 року народження, проживав у селі Озютичі. Герої, які до останнього подиху захищали Україну

Він став на захист України у час, коли наш народ виборює право жити у своїй вільній, незалежній державі, й віддав життя за нашу свободу. Подвиг Героя навіки у нашій пам’яті.

Герої, які до останнього подиху захищали Україну

Джерело: slovopravdy.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua