Навчання для створення патронатної сім’ї

14 вересня 2024 р. 10:06

14 вересня 2024 р. 10:06


У рамках програми створення патронатної сім’ї  у  Володимирі відбулося навчання для міждисциплінарної команди щодо прийняття рішень в інтересах дитини на цьому шляху, яке провів обласний центр соціальних служб.

Заступник міського голови Андрій Гудим подякував представникам  цього центру за співпрацю і підтримку, а також молодому подружжю Борисів, які наважились узяти на себе таку непросту та важливу місію як патронат над дітьми, котрі були вилучені з сім’ї.

Питання формування компетентності членів міждисциплінарної команди при створенні патронатної сім’ї, взаємодії спеціалістів з патронатними вихователями, батьками та спеціалістами, залученими до організації послуги патронату над дитиною, у процесі забезпечення інтересів дитини – мета цього навчання.  Тренінг, який провела координаторка проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» у Волинській області Наталія Скубій,  був інформативно насиченим, а взаємодія тренерів та групи – пізнавальна та конструктивна.

За результатами навчання патронатні вихователі отримають відповідні рекомендації, після чого сім’я отримає статус патронатної та зможе приймати дітей на виховання.

Патронатна  – це сім’я, яка забезпечує дитині, котра опинилася у складних життєвих обставинах, житло, турботу, родинне тепло й піклування, поки складні життєві обставини її батьками не будуть подолані. У патронатну сім’ю влаштовують дітей від народження до 18 років. Дитина в такій сім’ї може перебувати до шести місяців. Після підписання договорів з патронатними вихователям служба у справах дітей при вилученні дітей матиме можливість влаштовувати їх до патронатних сімей, що стали альтернативою притулкам та центрам соціальної реабілітації.

Першу патронатну сім’ю у Володимир-Волинській громаді, яка була першою й на Волині, створено в 2021 році у селі Дігтів. Нині там виховується семеро дітей.

Навчання для створення патронатної сім’ї

Джерело: slovopravdy.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua