ЗСУ отримають мобільні майстерні для ремонту озброєння українського виробництва

14 вересня 2024 р. 17:21

14 вересня 2024 р. 17:21


Міноборони дозволило постачання ЗСУ мобільних майстерень українського виробництва для ремонту озброєння та техніки в польових умовах. Вони доступні у двох варіантах: на базі пікапа – для обслуговування менш габаритних зразків, та на шасі вантажівки – для проведення ремонтних робіт на великих і складних компонентах важкої бойової техніки й озброєння.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України. Як зазначили у відомстві, завдяки цим реммайстерням ремонт і обслуговування озброєння відбуватиметься набагато швидше.

Мобільні ремонтні майстерні обладнані всім необхідним для технічного обслуговування озброєння та військової техніки, зокрема для завантаження та розвантаження агрегатів до 5 тонн, перевірки характеристик основних компонентів, а також налаштування вузлів і механізмів управління. У польових умовах ремонтники можуть діагностувати та усувати несправності електрообладнання, а також виконувати складально-розбірні роботи. ЗСУ отримають мобільні майстерні для ремонту озброєння українського виробництва

Також реммайстерні оснащені всім необхідним для виконання різноманітних слюсарних та металообробних робіт. Вони мають обладнання для шиномонтажу, пайки, заправки балонів високого тиску, зарядки та обслуговування акумуляторів тощо. Усі робочі процеси організовані в комфортних умовах з використанням сучасних інструментів.

Завдяки таким реммайсерням військові зможуть виконувати більшість ремонтних робіт безпосередньо в польових умовах, що значно скорочуватиме час і ресурси на транспортування техніки до стаціонарних ремонтних баз.

ЗСУ отримають мобільні майстерні для ремонту озброєння українського виробництва

Джерело: slovopravdy.com.ua