У Володимирі відбулися урочистості з нагоди 70-річчя ДЮСШ та Дня фізичної культури і спорту

14 вересня 2024 р. 19:04

14 вересня 2024 р. 19:04


13 вересня на міському стадіоні відбулись урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту України та 70-річчя від дня заснування дитячо-юнацької імені Олексія Зінкевича.

Про це повідомляють на веб-сайті Володимирської міськради.

Після хвилини мовчання за всіма загиблими Героями України, завдяки яким і є можливість нині проводити подібні заходи, привітав спортсменів із прийдешнім професійним святом міський голова Ігор Пальонка : “У важкий для нашої України час спорт продовжує розвиватись, займаючи особливу нішу. Дякую усім тренерам, інструкторам, вчителям, ветеранам фізкультурно-спортивної галузі нашої громади за виховання сильної, свідомої та здорової молоді. Адже у наших спортсменів чимало здобутків, якими ми пишаємось і завдяки яким про Володимир дізнаються далеко за межами міста та навіть держави. Ми ж, як місцева влада, усіляко сприяємо тому, аби наші мешканці будь-якого віку охоче займались спортом, продовжуючи вдосконалювати відповідну інфраструктуру та виділяти кошти на підтримку галузі”.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня фізичної культури і спорту подяки міського голови вручено: медичній сестрі Володимирського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Оксані Герасимюк , методисту зі спорту Володимирського спортивного ліцею Волинської обласної ради Оксані Голощук , методисту Володимирського ЦФЗН «Спорт для всіх» Ірині Лебідь .

З нагоди ювілею навчального закладу відзначили й колишніх  тренерів-викладачів ДЮСШ, які свого часу зробили вагомий внесок у розвиток спорту міста та пропаганду здорового способу життя, а саме: тренера-викладача з волейболу Галину Богомазову , тренерів-викладачів з легкої атлетики Володимира Гнатюка та Михайла Захарченка , методиста з навчально-тренувальної роботи Розу Зінкевич , тренера-викладача з кульової стрільби Михайла Єрьомкіна , тренерів-викладачів  з баскетболу Миколу Кисляка та Миколу Нагорного , колишнього директора спортивної школи Валентина Парова , тренера-викладача з волейболу Лідію Парову , а також тренерів-викладачів з баскетболу Валентину Пуш й Людмилу Ярощук .

Слова привітань на заході лунали від численних гостей: представниці Департаменту культури, молоді і спорту Василини Мазур , начальника Волинського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН Олександра Манахіна та відповідального секретаря відділення національного Олімпійського комітету у Волинській області Олександра Хриплюка .

Зі словами вдячності до колег також звернувся директор ДЮСШ Олег Мельник , вручивши окремим працівникам подяки.

Під час урочистого заходу ведучі заходу Олена Ваврисевич та Руслана Ватлаєва розповіли коротку історію спортивної школи Володимира, яка розпочалась у далекому 1954 році з відкриття у приміщенні педагогічного училища відділень спортивної гімнастики і баскетболу.  Майже три десятки років навчальний заклад діяв у будівлі храму Святого Йосафата, що на вулиці Ковельській. На початку 90-х ДЮСШ перемістили до колишнього кінотеатру «Космос», де школа знаходиться і дотепер.

Значного розвитку та високих результатів навчальний заклад досягнув за час керівництва директора Олексія Зінкевича , який пропрацював на цій посаді 34 роки. У 2019 році ДЮСШ присвоїли ім’я багаторічного директора та талановитого тренера.

Особливою гордістю спортивної школи та головним свідченням результативності роботи є досягнення її вихованців. За 70 років діяльності заклад підготував сотні талановитих спортсменів, серед яких поки що єдиний на всю Волинь олімпійський чемпіон ХХІV Олімпійських літніх ігор, чемпіони УРСР з різних видів спорту, а також теперішні майстри спорту, учасники збірних області й України, переможці та призери змагань, різноманітних чемпіонатів від місцевого до міжнародного рівнів.

Доповнили урочистий захід з нагоди ювілею спортивної школи виступи вокалістів Центру культурних послуг. Насамкінець вихованці усіх восьми відділень ДЮСШ продемонстрували свої вміння під час видовищних показових виступів. У Володимирі відбулися урочистості з нагоди 70-річчя ДЮСШ та Дня фізичної культури і спорту

купити квартиру Луцьку

У Володимирі відбулися урочистості з нагоди 70-річчя ДЮСШ та Дня фізичної культури і спорту

Джерело: volynonline.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua