На УЕБ спостерігаються рекордні обсяги продажу необробленої деревини на квартальних торгах*

16 вересня 2024 р. 13:13

16 вересня 2024 р. 13:13


Нині в Україні фіксують рекордні обсяги продажів необробленої деревини на платформах ліцензованих товарних бірж, зокрема УЕБ . Раніше йшлося про Волинську область, де в підсумку торгів реалізували 70% деревини. Цього разу високі показники спостерігаємо на Івано-Франківщині. Під час квартальних торгів реалізували близько 80 % деревини, яка виставлялась на продаж. Це 114 132,45 м 3 деревини. Всього на торги подали 499 заявок акредитовані учасники. В результаті аукціону держава отримала понад 260 мільйонів доходу.

«На нашу думку, учасники ринку розраховують на певне зростання у деревообробній, а також в меблевій галузях. На цьому фоні можна припустити, що ми спостерігаємо обережний оптимізм. Також УЕБ впровадила нові функції, що зробило процес торгівлі ще зручнішим і прозорішим. Автоматизація процесів, вдосконалення системи моніторингу та аналітики допомогли учасникам ринку оперативно реагувати на зміни та ухвалювати обґрунтовані рішення. Окрім цього, ми активно співпрацюємо з органами влади та лісозаготівельними компаніями для забезпечення ефективного управління лісовими ресурсами» , – розповідає Костянтин Шевчук , заступник генерального директора.

*Українська енергетична біржа спеціалізується на організації та проведенні електронних торгів у сегменті необробленої деревини та є важливим інструментом для розвитку ринку деревини в Україні. Платформа забезпечує прозорий процес купівлі-продажу сировини.

купити квартиру Луцьку

На УЕБ спостерігаються рекордні обсяги продажу необробленої деревини на квартальних торгах*

Джерело: volynonline.com