Новий спортклуб «Вершина» збирає команди з регбі та флаг-футболу

19 вересня 2024 р. 18:47

19 вересня 2024 р. 18:47


Громадська організація «Зелений маяк» відкрила у Володимирі спортивний клуб «Вешина» і запрошує дітей та молодь від десяти років до тренувань з командних видів спорту – регбі та флаг-футбол.

Базування спортклубу буде на стадіоні «Олімп». Наразі ж триває набір учасників та учасниць, які згодом будуть розподілені на тренувальні групи та команди. Юних спортсменів\нок очікують: тренування, розвиток функціональності, фізична підготовка, ігри, змагання, виїзні турніри.

Як розповів керівник цієї ГО Руслан Бормовий, в Україні є три, так би мовити, спортивні кити – футбол, баскетбол і волейбол, а інші види спорту не так поширені. Регбі і флаг-футбол – це олімпійські види спорту. У регбі грають у понад 120 країнах світу, їх є кілька видів, у спортклубі «Вершина» тренуватимуть з того, де немає жорстких фізичних контактів, а отже – травматизації. Флаг-футбол – це безконтактна версія американського футболу, є фактично національним видом спорту в американських школах. У 2028 році на Олімпійських іграх у США флаг-футбол вперше дебютує як Олімпійський вид спорту.

З 2017 року «Зелений маяк» організовує табори для дітей, тож ті, хто їх відвідували, уже ознайомлені з цими видом спорту, проводилися й турніри.

«Не кожен може знайти себе у футболі чи волейболі, тож ми розширюємо спектр спортивних секцій у нашому місті, пропонуючи дітям додаткові варіанти командних видів спорту, учасниками яких можуть бути і хлопці, і дівчата», – каже Руслан Бормовий.

Інформацію про спортивний клуб, оголошення щодо тренувань можна дізнатися на сторінці «Зеленого маяка» (ngo_zm) в інстаграмі, а записатися у спортивну секцію, – зателефонувавши 0935132757.

Новий спортклуб «Вершина» збирає команди з регбі та флаг-футболу

Джерело: slovopravdy.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua