Комбат «Вовків да Вінчі» розкритикував українські фортифікації

20 вересня 2024 р. 00:13

20 вересня 2024 р. 00:13


Командир батальйону «Вовки Да Вінчі» Сергій Філімонов на позивний «Філя» розкритикував українські фортифікації на передовій. Окрім природного ландшафту, росіяни навчилися використовувати і ці укріплення – ворог просувається по довжелезних танкових ровах, які нещодавно викопали на напрямку.

Про це він розповів в коментарі виданню «Новинарня»

«Мені є багато що сказати про фортифікаційні споруди. Вони є, але вони побудовані некваліфіковано. Я вважаю, що за це має хтось нести відповідальність.  Танковий рів – він наритий. І бліндаж наритий. Але ті місця, де він наритий, та продовжуваність, невибухові загородження – які там мають бути, щоб ворог нас не обходив – ну… це реально злочин», – наголосив він.

За словами Філімонова, це впливає на обороностійкість, «фактично ці фортифікації, які тут є, роблять нам гірше». Ворожі війська обходять українські сили по цих фортифікаціях.

«У нас недостатньо людей, щоб зайняти ту лінію, яку вибудувано. Можливо, той, хто це робив, ще Першу світову вивчав. Це брєд – посеред поля викопати одну траншею, один танковий рів, щоб пі**ри з одного міста могли застрибнути і йти по ньому до іншого міста. Ворогу достатньо туди просто штовхати своїх зеків, контрактників. Просто щоб натовпами бігли, бігли. Хтось добіжить – і буде сидіти без води і їжі: назад він уже не побіжить, бо його застрелять…», – додав він.

Комбат навів приклад – 59-ту бригаду, де комбриг готував другу лінію оборони, і «все було грамотно». Хорошу другу лінію оборони, за його словами, звела і 80-та окрема десантно-штурмова бригада.

«На рівні бригад це працює.  А хто за це відповідальний, я не знаю. Є ті моменти, які ми точно терпіти не будемо. Я знаю хлопців, які загинули через ці фортифікації – і я про це мовчати не буду…», – резюмував він.

Комбат «Вовків да Вінчі» розкритикував українські фортифікації

Джерело: vsn.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua