Розірвали трахею: трирічний лучанин ледь не помер після лікування у стоматології (Відео)

20 вересня 2024 р. 07:54

20 вересня 2024 р. 07:54


Медики Охматдиту рятували трирічного лучанина, який після лікування зубів потрапив у реанімацію.

У Луцьку хлопчику проводили стоматологічне лікування зубів під наркозом з інтубацією трахеї. Вже по дорозі додому після процедури, мама Луки помітила, що у хлопчика почало боліти горло, а його шия, голова та обличчя почали сильно набрякати, дихання дитини стало утрудненим. Тому вони терміново звернулися до місцевої лікарні, – йдеться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV» .

«Після проведених рентгенівських обстежень та КТ, лікарі виявили накопичення повітря в середостінні, під шкірою голови, шиї, грудної клітки. Це свідчило про порушену цілісність дихальних шляхів у хлопчика. Тому вже наступного дня Лука був терміново доставлений до Охматдиту. Наша команда спеціалістів оперативно зібралася для термінового обстеження та визначення плану подальших дій. Під час КТ, рентгенівських обстежень та бронхоскопії у дитини виявили розрив трахеї. Дефект був розташований на задній стінці трахеї, півтора сантиметра нижче голосових зв’язок. Довжина розриву становила 2,5-3 сантиметри», – розповіли в лікарні.

За словами лікарів, їм вдалося врятувати  життя хлопчику, адже батьки вчасно звернулися до медичного закладу. Журналісти зв’язалися із матір’ю хлопчика. Пані Аліна у коментарі розповіла, що кілька днів тому вона поїхала лікувати зуки своєму сину. Після процедури йому стало зле.

«Записались на лікування зубів в клініку, DentLifeKids , що на Соборності, 9 у Луцьку,  13 серпня. Вранці почалось лікування, коли закінчили лікувати анестезіолог заніс в кімнату сну,куди покликали мене. Анестезіолог декілька раз заходив запитував чи проснувся Лука, він просинався,  але знову засинав, скаржився на біль у горлі ( хоча мене запевнили, що це нормально після лікування зубів в седації )  після 40 хвилин перебування в кімнаті сну Лука вже не засинав  та попросив телефон пограти  ігри.  Поки грав ігри я пішла оплатила за послуги, при тому запитала в адміністратора де лікарі. Адміністратор сказала що вони вже пішли», – каже мама хлопчика.

А  що ж про це кажуть у клініці – дивіться в сюжеті:

Розірвали трахею: трирічний лучанин ледь не помер після лікування у стоматології (Відео)

Розірвали трахею: трирічний лучанин ледь не помер після лікування у стоматології (Відео)

Джерело: volyninfa.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua