Індексація пенсій у наступному році буде

20 вересня 2024 р. 12:46

20 вересня 2024 р. 12:46


Як зазначається в документі, бездефіцитність другий рік поспіль бюджету Пенсійного фонду України та збереження на рівні 2024 року соціальних стандартів вплинуло на визначення обсягу трансферту Фонду на пенсійне забезпечення.

Також збільшення надходжень від сплати єдиного соціального внеску з 548,2 мільярда  гривень до 589,9 мільярда (+41,7 мільярда до 2024 року, з них до Пенсійного фонду буде спрямовано 40,5 млрд грн) дозволило переглянути розміру трансферту для ПФУ на пенсійне забезпечення.

За рахунок коштів державного бюджету загальний обсяг видатків державного бюджету на пенсійне забезпечення передбачено у сумі 237,9 мільярда  гривень.

“Як і у попередні роки, передбачений обсяг трансферту для Пенсійного фонду України дозволить у повному обсязі здійснити виплату пенсій, доплат, надбавок та підвищень до пенсій, які відповідно до чинного законодавства фінансуються за рахунок бюджетних коштів, зокрема й здійснення щорічної індексації пенсій”, – йдеться в документі.

Кабінет міністрів у Бюджетній декларації на 2025-2027 роки визначив, що індексація пенсій буде проводитися кожен рік з 1 березня. Згідно з документом, планується “забезпечення своєчасного та у повному обсязі фінансування пенсійних виплат, призначених згідно із законодавчими актами, та щорічного проведення індексації пенсій з 1 березня”.

Індексація пенсій у наступному році буде

Джерело: slovopravdy.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua