Зачепили чутливу тему Волинської трагедії: Зеленський ледь не посварився із главою польського МЗС

20 вересня 2024 р. 14:14

20 вересня 2024 р. 14:14


Під час зустрічі в Києві Президент України Володимир Зеленський «здивував» польську делегацію своїм тоном спілкування з головою МЗС Польщі Радославом Сікорським .

Про це інформують польські ЗМІ, зокрема Onet і Wprost, пише ТСН .

За інформацією джерел журналістів, атмосфера на зустрічі була напруженою та «близькою до сварки». Як повідомляють джерела Onet, поляки були щонайменше здивовані стилем, у якому Зеленський намагався поставитися до глави польського МЗС.

«Саме Зеленський із самого початку мав нав’язати поганий тон у розмові. Він звинуватив Польщу в тому, що не підтримує свою країну в переговорах про вступ до Європейського Союзу. Слова Сікорського про те, що наша країна (Польща – Ред.) намагалася приєднатися до ЄС десятиліття, а термін, запропонований його адміністрацією, нереалістичний, були марними», – додає Wprost.

Далі польські ЗМІ стверджують, що президент України нібито заявив, що Варшава має надати Україні більше військової техніки, чого вона робити не хоче, і що армія Польщі має збивати російські безпілотники та ракети до того, як вони потраплять у польський повітряний простір.

Сікорський відповів, що таке рішення неможливо прийняти без НАТО. Щодо літаків, то польський міністр пояснив, що його країна згодна передати винищувачі МіГ-29, але тоді, коли отримає літаки від Заходу натомість.

Окрім цього, у розмові зачепили чутливу тему Волинської трагедії. За даними польських ЗМІ, президент Зеленський нібито заявив, що Польща піднімає цю тему лише з внутрішньополітичних міркувань і не повинна повертатися до цього питання.

«Згідно з повідомленнями, отриманими Onet від учасників розмови, в один момент атмосфера була настільки поганою, що можна було навіть говорити про протистояння. Важливо, що литовська делегація не намагалася підтримати польського міністра», – повідомляє журналіст, публіцист і колишній польський дипломат Вітольд Юраш.

Можемо припустити, що польські ЗМІ подають деталі зустрічі у вигідному для себе світлі. Українська сторона цю інформацію поки не коментувала.

Раніше Радослав Сікорський закликав український уряд знайти рішення для вшанування жертв Волинської трагедії. Інакше Польща вживатиме «жорсткіших заходів».

Зачепили чутливу тему Волинської трагедії: Зеленський ледь не посварився із главою польського МЗС

Джерело: vsn.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua