За один день дві сім’ї на Волині втратили синів-підлітків в страшній аварії: деталі справи

20 вересня 2024 р. 14:14

20 вересня 2024 р. 14:14


За один день дві сім’ї на Волині втратили своїх синів-підлітків в страшній аварії від лобового зіткнення мотоцикла з авто «Mercedes». Любешівський районний суд присудив водію автівки максимальний строк – 10 років позбавлення волі, однак чоловік досі на волі.

Трагедія трапилась ще у 2018 році. Як просувається справа у апеляційному суді, - розповіли в сюжеті каналу Аверс .

Впродовж суботнього дня важко попрацювавши всією сім'єю, лягли спати - батько, мати та їх син. Це був останній вечір, коли батьки бачили свою дитину. Того вечора син не повідомляв що має десь йти чи їхати. Близько першої ночі, прокинувшись, голова сімейства пішов до парубка в кімнату та виявив, що його там немає. Хлопець разом з другом підлітком сіли на мотоцикл та поїхали зустрітись з друзями. Можливо, відсутність і не помітили б, якби не довелось затримуватись ремонтувати двоколісний. Коли верталися додому, трапилось непоправне - Mercedes вилетів на зустріч.

«Проявив безпечність та неуважність під час руху перед початком виконання маневру виїзду на зустрічну смугу руху, не переконався, що це будебезпечним і не створить небезпеки іншим учасникам руху, не врахував дорожню обстановку, виїхав на смугу зустрічного руху, негайно не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, а продовжив рух. В результаті чого допустив зіткнення з мотоциклом», - зачитує деталі справи суддя Волинського апеляційного суду Олег Клок.

Травми, які отримали хлопці, експертиза визнала тяжкими тілесними ушкодженнями. Згідно з матеріалами в кримінальній справі вони немов побували в м'ясорубці - відкриті та закриті травми тулуба, живота, шиї, кінцівок і голови. На них не було живого місця. Переламані кістки, пошкоджені внутрішні органи, що спричинила крововилив, в одного молодика повністю понівечене обличчя. Померли від больового шоку.

Водій Мерседеса стверджує, що виїхав на зустрічну смугу, бо об'їжджав щось, що не розгледів в темряві. Наявність цього предмету не підтвердили при експертизі. Потім з'явилась версія, що то міг бути собака. А сам чоловік каже, після удару нічого не пам'ятає.

В апеляції адвокати водія наполягають, що наслідки аварії могли б бути іншими, якби хлопці змогли зманеврувати. Недосліджено їх досвід керування та ймовірно водій двоколісного був напідпитку.

Про підозру водію оголосили тільки через два роки з моменту ДТП, а на слідчі експерименти, за словами представника потерпілих, адвокати обвинуваченого відмовляли з'являтись. На цьому сьогодні і будують захист, мовляв, були порушення. Крім того, ні моральну шкоду, ні матеріально обвинувачений не компенсував. Вибачень також не було.

Ні на пам'ятники підліткам водій Мерседеса не витратив навіть копійки. Проти всього заперечував.

Апеляційний суд присудив водію Мерседеса компенсувати витрати сім'ям загиблих підлітків на адвокатів, а також призначив новий розгляд суду першої інстанції щодо цивільного позову про компенсацію іншої матеріальної шкоди.

В іншій частині вирок суду залишили без зміни. Отже, чоловік має 10 років позбавлення волі.

За один день дві сім’ї на Волині втратили синів-підлітків в страшній аварії: деталі справи

Джерело: vsn.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua