Хотів приїхати додому, аби побачити внучку, але не встиг: історія Героя з Волині

20 вересня 2024 р. 17:55

20 вересня 2024 р. 17:55


16 вересня 2023 року у госпіталі в Запорізькій області раптово обірвалося життя захисника з Волині Віктора Буштера .

Про нього розповіли в Шацькій громаді.

Віктор Буштер народився 30 травня 1967 року в селі Ростань. Його батьки все життя працювали  в колгоспі. Після закінчення школи Віктор 3 роки служив в армії – був підводником. Повернувшись додому, став на роботу в колгосп. У рідному селі познайомився з Іриною, яка через деякий час стала його дружиною. В подружжя народилося три доньки.

Початок повномасштабного вторгнення неабияк стривожив Віктора. Військовий у званні прапорщика виявив бажання йти захищати Україну від ворога. Його не зупинило ні те, що був уже в літах (на час мобілізації йому було 55), ні те, що мав серйозні захворювання.

12 січня 2023 року Віктор Буштер добровільно поповнив лави ЗСУ, ставши до оборони України у складі військової частини А 4674. Наш земляк був старшим бойовим медиком 2 мінометної батареї 3 механізованого батальйону, отримав військове звання штаб-сержанта. Службу проходив у Запорізькій області.

«Віктор рятував життя побратимів, надаючи їм невідкладну медичну допомогу. Служив практично «на нулі», тому роботи вистачало. Він пройшов спеціальні курси з тактичної медицини, мав аптечку з усіма необхідними медикаментами і засобами. Пишався тим, що робив. Розумів, що від його вчасних і правильних дій залежить життя людей», – розповіла дружина воїна.

Коли в Віктора Буштера народилася внучка, він дуже хотів приїхати додому, аби її побачити. І навіть спланував поїздку. На жаль, цьому не суджено було статися. 16 вересня 2023 року захисник раптово помер у госпіталі в Запорізькій області. Причина смерті, за висновком медиків, – тромбофлебіт.

23 вересня мешканці Шацької громади на колінах зустріли траурний кортеж з тілом старшого бойового медика сержанта Віктора Буштера. Попрощатися з захисником прийшли односельці, друзі, військовослужбовці, представники влади.

Чин поховання відбувся в Свято-Георгіївському храмі села Ростань з участю священників Шацького благочиння.

Хотів приїхати додому, аби побачити внучку, але не встиг: історія Героя з Волині

Джерело: vsn.in.ua