В Україні до центрів рекрутингу звернулись вже понад 20 тисяч осіб

15 жовтня 2024 р. 12:26

15 жовтня 2024 р. 12:26


До центрів української армії станом на 14 жовтня звернулися 20 954 громадян. Протягом минулого тижня – 804 особи, повідомляє Міноборони.

Зазначається, що з усіх звернень 5 230 осіб вже стали кандидатами до лав Сил оборони. Найбільше запитів надійшло на посади водіїв, штабних працівників та операторів БПЛА.

Наразі в Україні функціонують 42 центри рекрутингу, два з яких відкрилися минулого тижня. Центри пропонують можливість приєднатися не лише до Збройних Сил, а й до інших силових структур, включаючи Національну гвардію, Державну прикордонну службу та СБУ.

В центрах не роздають повісток, а всі консультації проводяться конфіденційно, – зазначили в Міноборони.

Раніше Міністерство оборони України анонсувало запуск онлайн-сервісів з оформлення відстрочки військовозобов’язаних та рекрутингу.

Нагадаємо, у липні на порталі Дія запрацювало електронне бронювання для військовозобов’язаних. Керівники компаній, які є критично важливими для економіки або працюють на потреби Сил оборони, можуть забронювати своїх співробітників.

Як повідомляли, у центрах рекрутингу ЗСУ найбільш популярними залишаються посади операторів БпЛА та обслуговування військової техніки й озброєння.

В Україні до центрів рекрутингу звернулись вже понад 20 тисяч осіб

Джерело: slovopravdy.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua