Володимирська громада отримала понад 3,4 мільйона гривень на шкільні обіди: хто зможе харчуватися безкоштовно

17 жовтня 2024 р. 15:36

17 жовтня 2024 р. 15:36


Учнів початкових класів (1-4 класи) закладів загальної середньої освіти Володимир-Волинської міської територіальної громади харчуватимуть безкоштовно.

Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні виконавчого комітету Володимирської міської ради, повідомляє Район.Володимир.

Як повідомили у міськраді, Володимир-Волинська громада отримала субвенцію з державного бюджету на безоплатне харчування учнів 1-4 класів у розмірі понад 3,4 мільйона гривень. Це становить 70% від необхідної суми коштів на забезпечення одноразовим гарячим харчуванням учнів, а решту 30% буде дофінансовано з бюджету громади.

Раніше гарячими обідами забезпечували лише учнів пільгових категорій, а фінансування покривалося коштом місцевих бюджетів. У Володимирській міськраді зазначають, що державна субвенція допоможе гарантувати належний рівень харчування для усіх учнів початкових класів, а також сприятиме формуванню правильних харчових звичок з раннього віку.

Безоплатно харчуватися учні початкових класів (1-4 класи) закладів освіти громади розпочнуть після осінніх канікул, з 4 листопада.

Володимирська громада отримала понад 3,4 мільйона гривень на шкільні обіди: хто зможе харчуватися безкоштовно

Джерело: slovopravdy.com.ua