У Ковельському районі відремонтують дах сільського будинку культури майже за 2 мільйони гривень

17 жовтня 2024 р. 17:50

17 жовтня 2024 р. 17:50


Відділ освіти, культури, молоді та спорту Рівненської сільської ради замовив капітальний ремонт покрівлі будинку культури у селі Забужжя Ковельського району. За підряд на відкритих торгах змагалися дві волинські фірми. Перемогло підприємство з Любомля, яке запропонувало ціну майже на 300 тисяч гривень нижчу, ніж конкурент.

Інформація про це розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro».

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Рівненської сільської ради планував витратити на ремонт даху будинку культури у селі Забужжя 2,21 мільйона гривень. У тендері взяло участь приватне підприємство «Константа-М» із Камінь-Каширського району із пропозицією 2,16 мільйона гривень та любомльська фірма «СМ-Інвестбуд» із ціною – 1,87 мільйона. Остання пропозиція і стала переможною.

Договір підряду сторони підписали 16 вересня 2024 року. Згідно з документом, «СМ-Інвестбуд» зобов’язався відремонтувати покрівлю до 30 листопада 2024 року. За цей час фірма зокрема має демонтувати старий дах, захистити від вогню дерев’яні конструкції, спорудити покрівлю з металопрофілю, облаштувати водостічну систему, карнизи, перехідні містки, відмостку та блискавкозахист.

Учасник цього тендеру ПП «Константа-М», зареєстроване у селі Олексіївка Камінь-Каширського району, в 2020-му було фігурантом матеріалу «Сили правди» як підприємство, яке отримувало бюджетні підряди в обхід відкритих торгів.

Переможець торгів ПП «СМ-Інвестбуд» зареєстроване більше шести років тому. Основний вид діяльності підприємства – організація будівництва будівель. Фірма належить жителям Луцька Ользі та Олександру Мазуркевичам . Цього року підприємство виграло державних тендерів на 6,5 мільйона гривень.

Ольга Мазуркевич, яка очолює «СМ-Інвестбуд», володіє також зареєстрованим у Турійську будівельним підприємством «СМ-Рембуд». Вже у 2024-му, за даними аналітичної системи YouControl, воно здобуло підрядів майже на 12 мільйонів гривень. Раніше ця фірма базувалася у Володимирі, а її власником і керівником був Олександр Мазуркевич. Його у 2020 році судили за те, що на посаді інженера технічного нагляду він підписав акт про приймання виконаних будівельних робіт, де містилися недостовірні дані. Тоді лучанин визнав свою вину, а Ківерцівський районний суд Волинської області звільнив його від кримінальної відповідальності – «у зв’язку з дійовим каяттям». Йшлося також, що Олександр Мазуркевич повністю відшкодував завдану шкоду.

Нагадаємо, раніше «Сила правди» розповідала, що міськрада Горохова замовила квадрокоптерів на 2,5 мільйона у фірми, яка фігурує у кримінальній справі про розкрадання .

У Ковельському районі відремонтують дах сільського будинку культури майже за 2 мільйони гривень

Олег Криштоф

У Ковельському районі відремонтують дах сільського будинку культури майже за 2 мільйони гривень

Джерело: sylapravdy.com