У Луцьку відкрили перший в області Центр рекрутингу

18 жовтня 2024 р. 11:08

18 жовтня 2024 р. 11:08


У Луцьку на базі Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) у четвер, 17 жовтня  відкрили перший на Волині Центр рекрутингу української армії. У Центрі, який працює за графіком ЦНАПу, можна дізнатися про наявні вакансії у будь-якій військовій частині, отримати консультації адміністраторів стосовно мобілізації чи служби за контрактом.

На відкритті побувала кореспондентка Район.Луцьк.

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, що подібні установи в різних регіонах країни почали відкривати ще в лютому. У Луцьку сьогодні запрацював 43-й Центр рекрутингу української армії.

За його словами, прийом відвідувачів проводитимуть працівники ЦНАПу, які матимуть доступ до бази вакансій. Отримати консультацію можна по телефону, або під час візиту в установу.

«Хочу наголосити, що така консультація ні до чого не зобов’язує. Звернутися за необхідною інформацією можуть, як військовозобов’язані, так і їх родичі. Якщо хтось хоче добровільно мобілізуватися у певну військову частину, він може самостійно, або через подібний Центр зв’язатися з цією частиною і не звертатися до ТЦК», – розповів Олексій Бежевець.

До подібних Центрів  у різних областях країни за пів року  звернулося більше 21 тисячі людей, з яких декілька тисяч влаштувалися або збираються на військову службу. За словами Олексія Бежевця, від 15 до 18% тих, хто звертається у Центри рекрутингу української армії, – жінки.

«Хоча, у Сумській, Чернігівській областях, серед тих, хто планує влаштуватися на службу, жінки складають 30-35 %», – додав він.

Перевагою Центру рекрутингу української армії є те, що тут можуть запропонувати вакансії не в одній військової частині. Наразі у базі нараховується більше 10 тисяч вакансій у всіх  військових підрозділах Сил Оборони. Центр рекрутингу української армії невдовзі планують відкрити у Ковелі.

У Луцьку відкрили перший в області Центр рекрутингу

Джерело: volyninfa.com.ua