У мовній школі у Луцьку ветеранів безплатно навчають англійської мови

18 жовтня 2024 р. 11:10

18 жовтня 2024 р. 11:10


У луцькій мовній школі безплатно навчають учасників бойових дій та ветеранів війни англійської мови.

Так хочуть допомогти ветеранам повернутися до цивільного життя і знайти роботу, розповіла керівниця навчального закладу Ярослава Семенюк . З її слів, у рамах проєкту цього року на навчання планують набрати 50 людей. Зараз безплатні курси англійської мови відвідує 16 учасників бойових дій. Про це йдеться в сюжеті Суспільного .

«Найбільше нас цікавлять військові з ампутаціями, тобто тим люди, яким буде дуже важко працевлаштуватися в Україні, а будуть знати мову, зможуть працювати онлайн», — каже Ярослава Семенюк.

Після закінчення першого рівня військові отримають сертифікат від міністерства освіти й науки України.

Це вже другий проєкт, який організовують у мовній школі, каже Ярослава Семенюк. Перший проєкт реалізували у 2022 році, коли школа дарувала безплатне навчання для випускників, батьки яких загинули на війні. Це було безплатне навчання з української мови та історії. Зі слів Ярослави Семенюк, в цьому році є теж шість договорів і шість випускників луцьких шкіл займаються безплатно історією України.

Навчання з іноземної мови відбуваються двічі на тиждень за змішаним форматом, каже педагогиня Ірина Цицик . Група складається з чотирьох людей.

«Я завжди роблю записи уроків для того, щоб якщо хтось щось не зрозумів, не почув, хоче повторити, має можливість цю. Також дається домашнє завдання. В мене є велика практика роботи з дорослими, то я вам скажу, що в цих групах хочуть вчитися», – говорить педагогиня.

Курси англійської мови відвідує володимирчанин Валерій Костюк . Захищати країну, каже, пішов добровольцем з перших днів повномасштабної війни. Нині проходить реабілітацію після поранень.

«Моя ціль – вільніше володіти англійською мовою, тому що я економіст за спеціальністю і це б мені допомагало», — каже учасник бойових дій.

Анастасії Басистій – 26. Вона – наймолодша в групі. У 18 років, розповідає дівчина, підписала контракт з 14 окремою механізованою бригадою. На той момент уже служив її тато та брат.

«Про курси дізналася з ветеранського простору «Шлях додому». До цього були певні знання зі школи, але якогось підтвердженого рівня не було, а зараз почала так нормально вчити і зрозуміла, що я взагалі нічого не знала», – каже учасниця бойових дій.

Безплатні курси англійської мови для ветеранів організували за підтримки меценатів зі США, каже Ярослава Семенюк.

У мовній школі у Луцьку ветеранів безплатно навчають англійської мови

У мовній школі у Луцьку ветеранів безплатно навчають англійської мови

У мовній школі у Луцьку ветеранів безплатно навчають англійської мови

Джерело: lutsk.rayon.in.ua