У двох громадах попрощалися з Героями

18 жовтня 2024 р. 11:17

18 жовтня 2024 р. 11:17


Дві громади району провели в останню дорогу своїх земляків, мужніх воїнів, які ціною життя виборювали волю й незалежність для українського народу. Запам’ятаймо їхні імена!

Степан Бірюков

(м. Нововолинськ)

У неділю, 13 жовтня, на щиті додому повернувся житель Нововолинська, який віддав на фронті життя за Україну, воїн Степан Бірюков, 1986 року народження. Загинув захисник 9 жовтня на Луганщині.

Коридором шани зустріли Героя земляки. Панахида та прощання з ним відбулися у Свято-Михайлівському храмі на 15-му мікрорайоні, куди з квітами й прапорами прийшли його рідні, близькі, небайдужі містяни. Згодом пішою ходою жалобний кортеж рушив до будинку, де мешкав Степан, на 5-й мікрорайон. Поховали загиблого військового на Алеї Слави Героїв, що на кладовищі в районі другої шахти.

Андрій Юшко

(м. Володимир)

У двох громадах попрощалися з Героями

Втратила ще одного захисника Володимир-Волинська громада. Загинув воїн, який з перших днів повномасштабного вторгнення обороняв рідну землю від ворога.

Більше року родина солдата Андрія Юшка жила в невідомості, адже з травня 2023 року він вважався зниклим безвісти. За результатами ДНК-експертизи вдалося встановити, що 49-річний володимирчанин загинув 21 травня 2023 року на Харківщині.

Він став на захист Батьківщини, маючи за плечима досвід участі в АТО та службу за контрактом у зенітно-ракетному полку. Виконував обов’язки водія мінометної установки. З лютого 2022-го до весни 2023 року був удома лише двічі – на хрестинах молодшого сина, на які вдалось приїхати після отриманого поранення, та вдруге приїхав через рік у відпустку.

Останній бій солдат зустрів у Куп’янському районі. Загинув під час бойового зіткнення з ворогом, виконуючи завдання щодо захисту Батьківщини. Доки його загибель не підтвердилась співпадінням на 99% ДНК, у його рідних ще жевріла надія, що Андрій, можливо, у полоні. Та дива, на жаль, не сталося…

У полеглого солдата залишилась мама, в якої він був єдиною дитиною, дружина та двоє неповнолітніх синів. Усі, хто знав бійця, відгукуються про нього, як про дуже доброго, веселого чоловіка, завжди готового прийти на допомогу.

Попрощалися з захисником у вівторок. Спершу скорботний кортеж рушив до будинку на Луцькій, 101, де мешкав захисник, а опісля панахида і прощання з воїном відбулися у храмі Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Вічний спочинок воїн знайшов на Алеї Героїв Федорівського кладовища.

Редакція “Слова правди” висловлює щирі співчуття рідним і близьким захисників. Вічна пам’ять і шана Героям!

У двох громадах попрощалися з Героями

Джерело: slovopravdy.com.ua