На Волині стартував опалювальний сезон: перші підсумки

18 жовтня 2024 р. 11:37

18 жовтня 2024 р. 11:37


Опалювальний сезон уже розпочали в Луцьку , Ковелі , Володимирі та Нововолинській громаді.

Про старт сезону розповів перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Мовенко . За його словами, станом на 17 жовтня проблемних питань немає.

Першочергово тепло подають у заклади соціальної сфери, охорони здоров’я та освітні заклади. Упродовж 2-3 днів тепло з’явиться практично в кожному будинку, обіцяють в ОДА.

Станом на ранок 17 жовтня в області запустили в роботу 282 котельні. Теплопостачанням забезпили вже понад 30% об’єктів соціальної сфери й закладів освіти. 383 житлові будинки у Луцьку, Ковелі та Володимирі уже з опаленням.

До слова, область технічно підготовлена до сталого проходження опалювального сезону 2024/2025. Зокрема, провели заміну котлів та підготували 863 котельні.

1 жовтня начальник ОВА Юрій Погуляйко підписав відповідне розпорядження, згідно з яким громадам рекомендовано розпочати опалювальний сезон у всіх містах, коли середньодобова температура протягом трьох днів буде +8 градусів Цельсія та нижче.

За словами Сергія Мовенка, енергетична система Волині в цілому збалансована та працює. Електропостачання є у кожному будинку. Графіки відключень не застосовують. На всіх теплових підприємствах в області є генератори.

На Волині стартував опалювальний сезон: перші підсумки

Джерело: lutsk.rayon.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua