Не склалася футбольна доля на Батьківщині: як гравець збірної Польщі не пройшов перегляд у «Волині»

18 жовтня 2024 р. 13:59

18 жовтня 2024 р. 13:59


Півзахисника збірної Польщі Тараса Романчука свого часу забракував культовий тренер «Волині» Віталій Кварцяний . Гравець не вразив тренера своїми габаритами.

Про це у інтерв'ю Взбірна розповів президент академії ФЦ Ковель Роман Романчук, пише Український футбол. В етнічного українця не склалася футбольна доля на Батьківщині.

Однією з причин переїзду Романчука до сусідньої країни, громадянство якої він набув згодом, стала відсутність перспектив у нашому футболі, де його забракував зокрема колишній тренер «Волині» Віталій Кварцяний.

«Було видно, що Тарас – гравець хорошого рівня, але в той час в Україні було досить багато легіонерів і пробитися було важко. Він три рази їздив на перегляд до «Волині». Кварцяний сказав, що не бачить у Тарасові перспективи: «Ти непогано думаєш головою, але в тебе немає швидкості і сили».

Кварцяний, як завжди, хотів все і одразу – високих, сильних гравців, які топчуть. Тарас від природи сухий, але дуже працездатний. Потім, коли він вже грав у «Легіоновії», Кварцяний усвідомив свою помилку і пропонував йому перейти до «Волині», але Тарас відмовився», –  розповів Роман Романчук.

Не склалася футбольна доля на Батьківщині: як гравець збірної Польщі не пройшов перегляд у «Волині»

Джерело: vsn.in.ua