Яка фірма за пів мільярда гривень наступні два роки утримуватиме 600 кілометрів волинських доріг

18 жовтня 2024 р. 15:57

18 жовтня 2024 р. 15:57


Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області визначила підрядника на утримання 591 кілометра доріг. За підряд вартістю понад пів мільярда гривень на відкритих торгах вирішило позмагатися лише одне підприємство – місцева компанія «Луцькавтодор-сервіс». Впродовж наступних двох років саме ця фірма дбатиме про основні волинські шляхи.

Інформація про тендер розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro».

Відкриті торги на утримання доріг державного значення, які проходять через Волинську область, відбулися у вересні цього року. Служба відновлення та розвитку інфраструктури сподівалася, що послуги підрядника коштуватимуть не більше 577 мільйонів гривень. Єдиний учасник тендеру ТОВ «Луцькавтодор-сервіс» запропонував ціну – 556 мільйонів гривень. За відсутності конкуренції ця ставка і перемогла.

Договір про закупівлю послуг сторони уклали 1 жовтня 2024-го і діятиме він аж до кінця 2026 року.

Загальна протяжність доріг які, згідно з угодою, має утримувати ТОВ «Луцькавтодор-сервіс» – 591 кілометр. Це, зокрема, ділянки міжнародних шляхів М-07 Київ – Ковель – Ягодин та М-19 Ковель – Чернівці – Тереблече. Крім того, підприємство відповідатиме за стан відрізків доріг національного та регіонального значення: Львів – Радехів – Луцьк, Устилуг – Луцьк – Рівне, Луцьк – Маневичі – Любешів – Дольськ та декількох територіальних.

Серед іншого, ТОВ «Луцькавтодор-сервіс» повинне очищувати проїзні частини, обочини, водовідвідні канави від сміття, наносити дорожню розмітку, встановлювати дорожні знаки, доглядати за зеленими насадженнями вздовж доріг. Окрім того, підрядник має ремонтувати аварійні ділянки шляхів. Взимку – очищати їх від снігу, посипати протиожеледними сумішами.

ТОВ «Луцькавтодор-сервіс» входить до корпорації дорожніх компаній «ЛАД». Її ще 30 років тому почав будувати місцевий бізнесмен Юрій Ольховий . Він керував шляхо-будівельним управлінням ще в радянський час, а у 2009-2010 роках очолював Службу автомобільних доріг у Волинській області, від якої вже котрий рік корпорація отримує великі підряди.

Раніше «Луцькавтодор-сервіс» було дочірнім підприємством «Луцькавтодору», чиїм співвласником до 2011 року напряму був Юрій Ольховий. Нині ж компанія належить волинянам Вадиму Заяцю та Оксані Смялко . Керівник – Олексій Юрчук .

У 2023-му році «Луцькавтодор-сервіс» виграв тендерів майже на 417 мільйонів гривень, був другим після ТОВ «Волиньдорбуд» за сумою отриманих коштів від Служби відновлення та розвитку інфраструктури.

Нагадаємо, раніше «Сила правди» розповідала, що на утримання міжнародного пункту пропуску «Ягодин» витратять майже 16 мільйонів гривень .

Яка фірма за пів мільярда гривень наступні два роки утримуватиме 600 кілометрів волинських доріг

Олег Криштоф

Яка фірма за пів мільярда гривень наступні два роки утримуватиме 600 кілометрів волинських доріг

Джерело: sylapravdy.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua