«Кеди в небі» Віталіни Макарик у світовому списку дитячої та юнацької літератури до прочитання

21 жовтня 2024 р. 12:24

21 жовтня 2024 р. 12:24


До переліку престижного щорічного каталогу книжкових рекомендацій у галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури «Білі круки 2024» потрапила книга письменниці з Володимира, нашої колишньої колеги-журналістки Віталіни Макарик «Кеди в небі» у художньому оформленні Вікторії Кучми, яка торік вийшла друком у «Видавництві Старого Лева».

Лише дві українські книжки потрапили у цей престижний міжнародний щорічний каталог книжкових рекомендацій: окрім повісті, написаної нашою землячкою, ще – книга Валентини Захабури «Панцир, лапи й крила пані Оксани» з ілюстраціями Анни Гаврилюк (видавництво «Ще одну сторінку»). Обидва ці видання отримали відзнаки ТОПу «БараБуки 2023».

Каталог оприлюднили на сайті Міжнародної молодіжної бібліотеки у Мюнхені. Він містить добірку з 216 книжок для дітей і підлітків, виданих 44 мовами з 62 країн світу. Книги відібрали фахівці з дитячої літератури Міжнародної бібліотеки для юнацтва з великої кількості рецензійних та подарункових примірників, отриманих бібліотекою за останній рік. Команда зосереджується на виданнях, які можуть зацікавити міжнародну аудиторію завдяки своїй літературній і художній якості та/або важливим темам, які вони висвітлюють.

Вперше цей каталог з’явився у 1996 році. Нині його вважають одним із ключових орієнтирів у світі дитячої та підліткової літератури. Він не лише представляє найкращі видання, а й визначає ключові тенденції для видавців, критиків, продавців книжок і, звісно ж, для маленьких читачів та їхніх батьків. Щороку фахівці обирають найкращі видання з-поміж 9 тисяч книжок, які надходять до Міжнародної молодіжної бібліотеки.

Вітаємо нашу колегу Віталіну Макарик і пишаємося!

«Кеди в небі» Віталіни Макарик у світовому списку дитячої та юнацької літератури до прочитання

Джерело: slovopravdy.com.ua