Перед початком опалювального періоду потрібно перевірити справність котла і промити усю систему

21 жовтня 2024 р. 12:24

21 жовтня 2024 р. 12:24


У зв’язку зі зниженням температури повітря багато людей починають задумуватися про необхідність включення опалення. Холодні ранки та вечори змушують нас шукати затишок у своїх домівках, і саме в цей період необхідно забезпечити комфортну температуру. А щоб при цьому ще й не переплачувати за тепло, потрібно здійснити перевірку справності котла та професійне очищення системи опалення. І завдяки цьому батареї будуть нагріватися у рази швидше, віддаючи тепло приміщенню ефективніше. Ці послуги фахівці у сфері опалювального та водогрійного обладнання надають по усій Волині, за окрему плату можуть виїздити у сусідні області.

Однією з найпоширеніших помилок, яких допускають господарі, що встановили в оселі котел, – нехтування рекомендаціями про необхідність щороку, перед початком опалювального сезону, проводити його сервісно-технічне обслуговування. Більшість звертають увагу на устаткування, коли воно виходить із ладу. А це може трапитися, коли надворі тріщить мороз і холод  швидко потрапляє в оселю. Тоді потрібно чекати кілька днів і потерпати від незручностей, доки майстри усунуть проблему.  Щоб так не трапилося, заплануйте сервісно-технічне обслуговування уже на найближчий час. Увесь процес займе не більше, ніж пів дня.

Однією з поширених проблем, з якими стикаються користувачі, – зниження ефективності роботи всієї опалювальної системи. Буває, починає слабо гріти котрась із батарей або верхня її частина гріє, а низ – холодний. Господарі, щоб обігріти житло, встановлюють у котлі вищу температуру, отож працює він на більшій потужності, що обов’язково відобразиться у платіжках за газ або електроенергію.

Причиною таких проблем майстри називають теплоносій – воду, що циркулює трубами. У нашій місцевості вода має у своєму складі багато хімічних елементів та солей, зокрема магнію, кальцію, калію, а також вапно, глину, залізо та інші органічні сполуки. При її нагріванні в системі опалення і котлах утворюється накип, наліт і осад. Інколи навіть починається хімічна реакція з матеріалом внутрішньої поверхні системи і, як наслідок, – додатковий наліт та іржа. Буває, забиваються труби, які у більшості будинків заховані у стінах та підлозі. Тому часто потрібне лише промивання системи опалення.

Перед початком опалювального періоду потрібно перевірити справність котла і промити усю систему

Хибно думати, що таку маніпуляцію може провести сам господар. Аби вона була ефективною, працювати повинен спеціаліст із досвідом, що має відповідне обладнанням та знає, які хімічні препарати обрати для кожного конкретного випадку. Лише кваліфікований слюсар зможе визначити ступінь забрудненості, підібрати методи очищення та проведе роботи на найвищому рівні.

Промивання системи опалення у будинку варто здійснювати раз у 5-7 років, промивання котла – кожні два-три, а сервісне техобслуговування і чищення котла, згідно з рекомендаціями виробників та інструкціями, – не рідше разу в рік.

Як зазначають фахівці, вони мають ряд засобів, які дозволяють промити не лише сучасні системи опалення, а й ті, яким по п’ятдесят років. Тож навіть старі чавунні батареї можуть гріти так ефективно, як і нові.

Перед початком опалювального періоду потрібно перевірити справність котла і промити усю систему

Проконсультуватися з приводу поліпшення ефективності роботи вашої системи опалення чи технічного обслуговування, ремонту, промивання або чищення котлів, колонок, бойлерів та замовити послугу з промивання та чищення системи опалення можна за телефоном 0687338062.

Наш кор.

Перед початком опалювального періоду потрібно перевірити справність котла і промити усю систему

Джерело: slovopravdy.com.ua