На Волині вагітна жінка отруїлася грибами, дитина не вижила

21 жовтня 2024 р. 15:06

21 жовтня 2024 р. 15:06


18 жовтня до Волинського обласного перинатального центру доставили вагітну жінку з отруєнням грибами . На жаль, дитина на той час вже загинула внутрішньоутробно.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці медзакладу.

Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Іван Вороблевський повідомив, що пацієнтка поступила у важкому стані із тахікардією, задишкою, інтоксикацією та зневодненням. Впродовж трьох днів жінка не могла їсти і пити, страждала від постійного блювання, близько 30 разів на день. Її одразу госпіталізували в реанімацію, де після інтенсивного лікування стан нормалізувався, і було проведено розродження.

Жінка, 26 років, розповіла, що її чоловік разом із кумом зібрали маслюки та польські гриби. Через кілька годин після вживання страви вона відчула нудоту, але не звернула увагу, адже чоловік почувався добре. Лише на третій день, коли її стан погіршився і з’явилася задишка, вона викликала «швидку». Зараз пацієнтка почувається краще.

«Вагітним жінкам категорично протипоказано їсти гриби. Для всіх інших — не споживайте дикорослих грибів, якщо не впевнені в їх безпеці. І якщо після вживання грибів виникли симптоми отруєння — негайно звертайтеся за медичною допомогою», - застерігає Іван Вороблевський.

На Волині вагітна жінка отруїлася грибами, дитина не вижила

Джерело: vsn.in.ua