У “Дії” призупинили бронювання через аудит підприємств

21 жовтня 2024 р. 21:51

21 жовтня 2024 р. 21:51


На порталі “Дія” призупинили функцію бронювання працівників від мобілізації.

Про це йдеться в повідомленні на порталі “Дія”.

Зазначається, що послуга бронювання тимчасово недоступна через аудит “військовозобов’язаних”, який триватиме до 15 листопада.

Про відновлення сервісу повідомлять додатково.

Повідомлення з’являється при спробі подати заявку на бронювання від мобілізації. . “Дія”

Раніше у коментарі Суспільному перший заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк, який ініціював аудит на засіданні уряду, повідомив , що до 15 листопада в Україні мають провести аудит “критичних” підприємств, які отримали такий статус від органів місцевого самоврядування. До комісії мають включити військових. Якщо підприємство виявиться “не критичним для держави”, то бронювання переглянуть.

Він заперечив інформацію про призупинення бронювання. Також, за його словами, в Україні наразі понад мільйон заброньованих чоловіків.

Що цьому передувало

9 жовтня видання The Page опублікувало текст рішення уряду, який до 15 листопада призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств.

У документі зазначається, що до 15 листопада планується проведення аудиту рішень про визначення критично важливих підприємств та організацій. Результати перевірок має проаналізувати Мінекономіки й до 20 листопада поінформувати уряд.

Європейська правда з посиланням на власні джерела повідомила , що рішення прийняли через те, що президент України Володимир Зеленський обурився бронюванням від мобілізації 1,5 мільйона людей.

У “Дії” призупинили бронювання через аудит підприємств

Джерело: volyninfa.com.ua