Скільки можна наступати на корупційні граблі?

22 жовтня 2024 р. 13:43

22 жовтня 2024 р. 13:43


Виступаючи у середу 16 жовтня на засіданні Верховної ради з інформацією про «План миру від України», Президентом було сказано таку фразу:

- В середині України ворогів немає.

Так, може внутрішніх ворогів і немає. Зате є внутрішні «гниди», як про них колись влучно висловлювався С. Петлюра.

Знову в Україні черговий корупційний скандал, так званий «МСЕК-гейт», що кілька днів тому для широкого загалу був оприлюднений журналістом Ю.Бутусовим. Знову фігурують мішки валюти, десятки об’єктів нерухомості в Україні, Австрії, Іспанії, Туреччині, корпоративні права на 48 мільйонів грн., рахунки в іноземних банках.

«Героїнею» цього разу стала голова Хмельницького обласного МСЕКу, як виявилось «заслужений лікар України», депутатка місцевої облради від провладної партії «Слуга народу» Т. Крупа та її син, за дивним збігом обставин -- голова Пенсійного фонду на тій Хмельниччині.

А слідом за МСЕКом «паровозом» пішли працівники обласної прокуратури. Дивлячись на їхні усміхнені загорілі обличчя, важко повірити, що 49 з них мають 2 групу інвалідності, а це, за медичними канонами, ситуація, коли особа здатна до самообслуговування, але не здатна до праці в звичних виробничих умовах.. А група інвалідності, це і багатотисячні пенсійні виплати, різноманітні соціальні пільги та, що найголовніше, відстрочка від мобілізації. От тільки, нажаль, дістається це все не тим, хто реально її заслуговує, а корумпованим неробам-правоохоронцям.

Кажуть, що Крупа поставила діагноз усій українській правоохоронній системі, а це - повний параліч совісті і повна атрофія волі й бажання працювати на Державу.

Чи міг не знати за такі оборудки керівник ОВА, голови місцевої СБУ, Нацполу? Склалася класична ситуація, за якої «рука руку миє». Один покриває іншого.

У цій системі ніхто з учасників не зацікавлений в закінченні війни. Бо саме зараз «йде каса». Ухилянти несуть гроші. Усі отримують свої відсотки. Якщо прикинути в масштабах країни, то цифри корупційних зловживань можуть складати близько 8-10 млрд. доларів. А це, зауважу, саме ті 500 млрд грн., що не вистачає у бюджеті на покриття військових видатків. І саме для цього Верховна Рада нещодавно проголосувала за підвищення військового збору до 5 відсотків, а також посилення податкового навантаження.

А у нас на Волині? Чи не відомо керівнику Волинської ОВА про зловживання в лісовій галузі, що тривають роками. Скільки про це говорено і переговорено депутатами обласної ради, журналістами «ВолиньUA», «Сили правди», інших медійних каналів. Чи десяток кримінальних справ по ківерцівському міському голові? Та, мабуть, в першу чергу слід розібратись із заступниками, які з системною періодичністю потрапляють у чергові корупційні скандали.

Система дотримання законів в Україні не працює. Діяльність правоохоронної системи нікчемна. Вона наскрізь прогнила. Відсутність покарання призводить до безкарності й вседозволеності, тотального свавілля, мародерства під час війни. Розірвати це замкнуте коло зможе тільки громадянське суспільство, військовослужбовці з фронту, інваліди без кінцівок, які місяцями оббивають пороги МСЕКів, прокуратур, судів. Бо ж, не поборовши корупційних гнид всередині країни, важко сподіватися на Перемогу зовні.

Слава Україні !

Слава Нації !

Сергій Сівак, депутат Луцької районної ради від ВО «Свобода», заступник голови Луцької районної ради, майор медичної служби

Скільки можна наступати на корупційні граблі?

Джерело: volynua.com