У Ковелі делегація Представництва ЄС в Україні оглянула будівництво житла для ВПО

22 жовтня 2024 р. 14:54

22 жовтня 2024 р. 14:54


Представники делегації оглянули відремонтовані будівлі на вулиці Драгоманова та будівництво багатоквартирного будинку на вулиці Володимира Кияна.

Про це у «Фейсбук» повідомив Ковельський міський голова Ігор Чайка .

«Разом із заступником Тарасом Яковлевим зустрілися із делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні. Координатор сектору «Газ, нафта та енергоефективність» Андрій Бандура та керівник відділу «Відбудова, енергетика, інфраструктура та довкілля» Жослен Корнет приїхали з робочим візитом до Ковеля, аби оглянути житло для вимушених переселенців.

Подивилися відремонтовані будівлі на вул. Драгоманова, 17. У двох будинках тут мешкає 24 сім’ї, які змушені були залишити свої домівки через війну. Нагадаю, усі квартири, в яких нині проживають внутрішньо переміщені українці, є комунальною власністю і надані для проживання на умовах найму, мешканці їх приватизувати не зможуть. Проєкт був реалізований за кошти ЄС в рамках програми Північної екологічної фінансової корпорації  НЕФКО «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні».

Також гості оглянули будівництво багатоквартирного будинку на вулиці Володимира Кияна, 49 а. У ньому буде 70 квартир, де проживатимуть більше двохсот людей з категорії внутрішньо переміщених осіб. Наразі на об’єкті завершують зведення самої будівлі, розпочинають оздоблювальні роботи. Крім того, монтують  комунікації. Будівельно-монтажні роботи виконують спеціалісти ТзОВ “Житлобуд-2”, яке стало переможцем тендеру. Будівництво здійснюємо за кошти Європейського Союзу в рамках  проєкту “Підтримка ЄС у забезпеченні житлом внутрішньо переміщених осіб у місті Ковелі” за участі НЕФКО. Окрім Ковеля, подібні проєкти також реалізовують в Чернівцях, Дубно, Львові, Житомирі, Нововолинську та Макарові», – йдеться у повідомленні. У Ковелі делегація Представництва ЄС в Україні оглянула будівництво житла для ВПО

купити квартиру Луцьку

У Ковелі делегація Представництва ЄС в Україні оглянула будівництво житла для ВПО

Джерело: volynonline.com