Опалювальний сезон на Волині: як і де купити дрова

22 жовтня 2024 р. 18:10

22 жовтня 2024 р. 18:10


Волинська область готується до опалювального сезону, і потреба в дровах залишається актуальною .

Про це йшлося під час наради, проведеної заступником голови ОДА Олександром Троханенком разом із представниками Поліського лісового офісу, керівниками районних військових адміністрацій та територіальних громад.

«Дров’яне паливо не втрачає своєї актуальності, як одне з додаткових джерел на час опалювального сезону, – відзначив Троханенко. – Тож подбати про забезпечення дровами варто завчасно».

На нараді були обговорені питання цінової політики, способів придбання та доставки дров для населення. Представник Поліського лісового офісу Григорій Новосад пояснив, що способи придбання дров максимально спрощені. Список контактів відповідальних за реалізацію постійно доступний на сайті ДП «Ліси України», сторінці Поліського лісового офісу та на сайті «ДроваЄ».

«Також можна прийти безпосередньо в лісництво чи у філію. Залишки дров у лісництвах є постійно. Ажіотажу поки не було і немає», – зазначив Новосад.

Щодо доставки дров, представник офісу зазначив, що не всі філії надають цю послугу через відсутність техніки, проте лісництва можуть порадити приватних підрядників для цієї роботи. Наразі на складах Поліського офісу є 16,5 тис. м³ дров, з яких 3,9 тис. м³ — колоті.

«Річний ресурс заготівлі паливних дров по Офісу становить 322 тис. м³, з цього наявність по Волинській області — 138,2 тис. м³», — повідомив Григорій Новосад. Він також наголосив, що жодних додаткових рубок лісу не планується, оскільки потреби вже були погоджені з громадами.

«Ми розуміємо, що вказані цифри попередні, і вони можуть змінюватися. Але ми готові. Ми вже працюємо в умовах підвищеного попиту», – додав він.

Актуальна інформація щодо цін на дрова завжди доступна на сайті «ДроваЄ» , або ж можна зателефонувати в філію для уточнення.

Під час наради також обговорювалася орієнтовна вартість дров для населення та соціальної сфери на прикладі Ківерцівського лісництва.

Нагадаємо, що для фізичних осіб встановлено ліміт на придбання 15 кубометрів дров на опалювальний сезон.

Опалювальний сезон на Волині: як і де купити дрова

Джерело: vsn.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua