Де і за скільки на Волині можна купити дрова

22 жовтня 2024 р. 20:28

22 жовтня 2024 р. 20:28


На Волині дрова для опалення можна придбати у місцевих лісництвах.

Про те, як волинянам придбати дрова для опалення під час холодів йшлось під час наради, яку провів заступник голови Олександр Троханенко спільно з Поліським лісовим офісом, керівниками районних військових адміністрацій і територіальних громад щодо потреб населення та соціальної сфери у дров’яному паливі, – інформують в ОВА.

«Дров’яне паливо не втрачає своєї актуальності, як одне з додаткових джерел на час опалювального сезону, – відзначив Олександр Троханенко. – Тож подбати про забезпечення дровами варто завчасно».

Де купити дрова на Волині

Про цінову політику, способи придбання, доставку і потреби населення, зокрема в розрізі районів, інформував представник Поліського лісового офісу Григорій Новосад .

Список контактів відповідальних за реалізацію постійно розміщено:

  • на сайті ДП «Ліси України» ,
  • на сторінці Поліського лісового офісу
  • на сайті «ДроваЄ» за посиланням .

Також можна прийти безпосередньо в лісництво чи у філію. Залишки дров у лісництвах є постійно. Ажіотажу поки не було і немає, відзначив спікер Поліського лісового офісу.

Доставка дров на Волині

Доставку, щоправда, надають не в усіх філіях – через відсутність техніки. Але у лісництвах можуть порадити, хто з приватних підрядників це зробить.

На сьогодні на складах Поліського офісу 16,5 тис. м3 дров. Є на залишках і колоті дрова – загалом із цього об’єму 3,9 тис. м3.

Григорій Новосад повідомив, що річний ресурс заготівлі паливних дров по Офісу становить 322 тис. м3 , з цього наявність по Волинській області – 138,2 тис.м3.

«Наголошу, що для нас це абсолютно прийнятні об’єми, жодних додаткових рубок ніхто не веде і не планує. Ми знаємо потреби. Тому що філії разом з громадами попередньо погоджували необхідні обсяги дров для проходження опалювального періоду 2024-2025 року», – зауважив фахівець Поліського лісового офісу.

«Ми розуміємо, що вказані цифри попередні, вони в ході змінюються. Можливо, у більший бік, але повторюся – ми готові. Ми вже працюємо в умовах підвищеного попиту», – наголосив Григорій Новосад.

Скільки коштують дрова

До слова, актуальна інформація щодо цін завжди відкрита на сайті «ДроваЄ» . Або ж можна запитати за контактним номером у філії. Під час наради також обговорили орієнтовну вартість дров для населення та соціальної сфери на прикладі Ківерцівського лісництва.

До слова, раніше ми писали про те, скільки коштують дрова на Волині. Волинські лісівники розповідали, що дрова цьогоріч здорожчали. Минулого року вартість 1 м 3 дуба становила орієнтовно 800 грн , зараз – 1 218 грн.

«В порівнянні з минулим роком, ціна виросла оскільки в нас твердолистяні породи. Це перша група: коштували 850 грн,зараз в нас коштують 1 200 грн. .  Хвоя, м’ягколистяні, це друга і третя група – коштувало 750,  зараз – 1050 грн », –кажуть лісівники.

Друга група – це сосна та вільха: коштує 1 065 грн за куб. Третя – це осика . Її вартість як і другої групи.

Де і за скільки на Волині можна купити дрова

Джерело: volyninfa.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua