Ціна піднялася у 33 рази: в селищі на Волині продали будівлю колишнього райкому

22 жовтня 2024 р. 21:47

22 жовтня 2024 р. 21:47


Фонд державного майна продав на аукціоні двоповерхову адміністративну будівлю в центрі селища міського типу Іваничі Володимирського району. За право викупити споруду площею 933 квадратні метри торгувалися 16 учасників. Ціна лота починалася із 127,7 тисячі гривень, а перемогла ставка у 4,3 мільйона.

Інформація про результати аукціону розміщена в електронній системі «Prozorro.Продажі», – пише Сила правди.

Зведену у 1961 році двоповерхову будівлю площею 933 квадратні метри з пілястрами, карнизами та просторим фойє виставили на аукціон в серпні 2024-го. Раніше у будівлі знаходився ЦНАП Іваничівської селищної ради. Свого часу тут працювали також управління держказначейства, відділ статистики, управління сільського господарства райдержадміністрації, а ще раніше – райком компартії.

На дату аукціону будівля перебувала на балансі Володимирської районної державної адміністрації. В описі щодо споруди вказувалося, що вона не використовується з 2023 року. Її дах частково протікав, в результаті чого в окремих кабінетах обвалилася штукатурка та з’явився пліснявий грибок на стелі. Проте були наявні комунікації та автономне опалення, яке знаходилося в придатному для використання стані.

У регіональному відділенні Фонду держмайна по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, яке виставило це майно на продаж, сподівалися виручити за нього більше ніж 127,7 тисячі гривень. Такою стала стартова ціна лоту. В результаті на торги прийшло аж 16 учасників.

Аукціон з продажу майна провели 29 серпня 2024 року. Під час нього ціну на адміністративну будівлю підняли більш ніж у 33 рази.

Найбільше запропонували два учасника – ТОВ «Керуюча компанія «Нова енергія» й Бодак Максим Володимирович. Їхні пропозиції складали 4,3 мільйона гривень та 4,301 мільйона гривень відповідно. Відтак, переможцем визнали Максима Бодака, з яким 19 вересня 2024-го уклали угоду про купівлю майна. Разом із ПДВ переможець аукціону вже заплатив за будівлю 5,16 мільйона гривень.

Максим Бодак торік у листопаді зареєструвався фізичною особою-підприємцем у Луцьку. Його основний вид діяльності – виробництво хліба та хлібобулочних виробів, виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання.

Конкурент підприємця на торгах – товариство «Керуюча компанія «Нова енергія» – зареєстроване з 2010 року в смт. Іваничі. Основний вид його діяльності – консультування з питань комерційної діяльності й керування. Власниками підприємства вказані Валентин та Марина Обштир, прописані у Києві. Водночас Валентин Обштир також є бенефіціарним власником ТОВ «Старий Порицьк» – сільськогосподарського підприємства, яке займається розвитком органічного виробництва та випускає сири, молоко, масло, йогурти, крупи тощо.

Ціна піднялася у 33 рази: в селищі на Волині продали будівлю колишнього райкому

Джерело: volyninfa.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua