Павлоградський суд заочно виніс вирок «голові ЛНР»

24 липня 2024 р. 12:56

24 липня 2024 р. 12:56


Позбавлення волі на 12 років, конфіскація майна і позбавлення можливості обіймати певні посади на 13 років — такий вирок виніс суд уродженцю Луганська Леоніду Пасічнику.

Обвинувачений був обраний «Головою ЛНР» і в 2022 році систематично заявляв про необхідність приєднання «ЛНР» до російської федерації.

«24 лютого 2022 року Пасічник підписав так званий «договір про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між терористичною організацією «лнр» та москвою. У подальшому кремль використав такі рішення як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення на територію України», ― розповіли у Службі безпеки України.

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого).

Строк відбування покарання обчислюватиметься з дати фактичного затримання фігуранта.

Довідка Павлоград .dp.ua:

З 2000-х років Леонід Пасічник працював у правоохоронних органах. Зокрема, начальником підрозділу по боротьбі з контрабандою головного відділу  Управління СБУ в Луганській області. У 2014 році під час окупації Луганська перейшов на бік рф. Взяв активну участь у формуванні так званого «МДБ» «ЛНР», яке надалі і очолив. Знаходиться у санкцій них списках багатьох європейських країни.

Павлоградський суд заочно виніс вирок «голові ЛНР»

Джерело: Павлоград.dp.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua