Справа про завдання Павлоградському хімічному заводу мільйонних збитків дійшла до суду

24 липня 2024 р. 12:56

24 липня 2024 р. 12:56


До суду скерували справу щодо заволодіння коштами НВО «Павлоградський хімічний завод» та завдання підприємству додаткової шкоди у вигляді упущеної вигоди.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

За даними слідства, один з керівників підприємства, яке перебуває у сфері управління Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України та є ключовим підприємством для оборони та безпеки, вступив у змову з бенефіціарним власником приватної компанії.

За укладеним з держпідприємством договором після отримання 40% передплати вона мала поставити вимірювальні прилади, але, попри наявність необхідного товару, не зробила цього. Через це виконання договору припинили, а у тендері на нового постачальника забезпечили перемогу тієї ж самої компанії. Вона врешті-решт поставила довгоочікувані прилади, але вже за завищеними цінами, що супроводжувалося підробленням документів на митниці та під час тендеру.

Таким чином держпідприємство переплатило за продукцію 2,3 млн грн, а також зазнало додаткових збитків у розмірі 853 тисяч грн у зв’язку з упущеною вигодою.

За реалізацію схеми компанія-постачальниця перевела під виглядом оплати за агентські послуги 43,5 тисячі євро на закордонний рахунок компанії дружини посадовця держпідприємства, зареєстрованої на Маршаллових Островах.

На майно обвинувачених накладено арешт на загальну суму понад 55 млн грн.

Справа про завдання Павлоградському хімічному заводу мільйонних збитків дійшла до суду

Джерело: Павлоград.dp.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua