Громади Петропавлівщини можуть отримати до 1,4 млн гривень на створення Центру спільнототворення

24 липня 2024 р. 15:55

24 липня 2024 р. 15:55


Громадські організації нашого краю можуть отримати до 1 400 000 гривень на створення у громаді Центру спільнототворення. Відповідний конкурс у межах проєкту Community rebuilding оголосили Cedos та Ukraine-Moldova American Enterprise Fund .

Що таке Центри спільнототворення?

Це доступні фізичні простори для спілкування та взаємодії, підтримки місцевих ініціатив та залучення всіх мешканців та мешканок, у тому числі й з вразливих категорій населення.

Такі простори сприяють посиленню солідарності через спільне навчання, волонтерство та планування майбутнього. Таким чином спільнототворення допомагає посилити соціальну згуртованість та уникнути соціальних конфліктів, що особливо важливо в умовах війни.

Програма діяльності центрів може включати освітні можливості (неформальна освіта, навчальні програми, професійні зустрічі, лекції та семінари), професійне навчання (наприклад, програми для ветеранок і ветеранів, внутрішньо переміщених осіб), програми психологічної підтримки, клуби та програми для дітей і молоді, людей літнього віку, а також простір для батьків з дітьми тощо.

Громади Петропавлівщини можуть отримати до 1,4 млн гривень на створення Центру спільнототворення

Які умови конкурсу?

  • Заявки приймаються від організацій громадянського суспільства (офіційно зареєстрованих громадських або благодійних організацій). Наявність партнерства з органами місцевої влади буде суттєвою перевагою при оцінюванні заявок.
  • Проєкти мають бути втілені у територіальних громадах з населенням до 100 тисяч людей.
  • Обов’язковою умовою є співфінансування у розмірі щонайменше 20% від суми гранту. Співфінансування може бути не лише у грошовій формі, але й, наприклад, у вигляді матеріалів чи виконання робіт, однак, у будь-якому разі, його фінансовий еквівалент має бути обрахований і вказаний у заявці.
  • Проєкти і простори, пов’язані з комерційними, партійними та релігійними організаціями або цілями, не можуть бути підтримані в рамках цього конкурсу. Крім цього, не будуть підтримані проєкти, які передбачають розвиток просторів, що не будуть фізично і соціально доступними.
  • При відборі переможців будуть враховуватися такі критерії: мотивація й обґрунтованість заявки, розуміння конкретних потреб, попередній досвід, наявність команди і спроможність втілити проєкт. Крім цього, ми будемо прагнути до представленості різних громад та проєктів за типом і географічним розташуванням.

Громади Петропавлівщини можуть отримати до 1,4 млн гривень на створення Центру спільнототворення

Що отримають учасники та учасниці?

На конкурсних засадах буде надано 10 грантів у розмірі 1 400 000 грн кожен на розвиток просторів і установ, які виконують чи будуть виконувати функції центрів спільнототворення, описані вище. Фінансування має бути розподілене між двома компонентами проєкту: 1) фізичним створенням або оновленням центрів спільнототворення і 2) програмним та змістовним (подієвим) наповненням центрів.

Проєкт передбачає проходження шляху від створення концепції, планування покрокового фізичного й програмного оновлення та складання бюджету, до втілення проєктів у життя.

Для цього громади також отримають:

  • підтримку менторів і менторок, які мають експертизу в питаннях просторового дизайну, інклюзії, а також культури, комунікацій і соціальної взаємодії;
  • допомогу в тому, щоб визначити потреби потенційних користувачок і користувачів просторів;
  • консультації для планування подій, які допоможуть залучити ширшу аудиторію просторів – як під час ремонту, так і після відкриття.

Команди працюватимуть над тим, щоби створити сталі простори, які сприятимуть підтримці та формуванню спільнот у своїх громадах. Обовʼязковою буде також розробка проєкту фізичного перетворення простору з урахуванням доступності для маломобільних груп населення.

Громади Петропавлівщини можуть отримати до 1,4 млн гривень на створення Центру спільнототворення

Як взяти участь?

Щоби подати заявку на отримання гранту, будь ласка, заповніть гугл-форму: https://forms.gle/CYCMrK8qrcpK3s8NA

Зі списком запитань, на які потрібно відповісти в гугл-формі, ви можете ознайомитися у документі: https://bit.ly/4bI1LK6

Заявки приймають до 23:59 6 серпня 2024 року.

Реклама

Громади Петропавлівщини можуть отримати до 1,4 млн гривень на створення Центру спільнототворення

Джерело: petropavlivka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua