Якої висоти має бути димохід

25 липня 2024 р. 13:31

25 липня 2024 р. 13:31


Обов'язкова наявність димаря є умовою експлуатації опалювального обладнання на твердому паливі. Неважливо, чи йдеться про сучасний котел тривалого горіння чи класичну піч у хаті. І влаштування цієї системи відведення газоподібних продуктів горіння регламентується досить суворо. Наприклад, рекомендований діаметр труби димохода з нержавіючої сталі прописується в технічній документації обладнання.

Не менш важлива і висота конструкції. У цій статті ми поговоримо про те, що впливає на висоту димаря з нержавійки. А купити все потрібне для його монтажу можна через інтернет-магазин Tepline.

Що впливає на висоту димаря з нержавіючої сталі

Напевно, ви помічали, що висота димарів із нержавіючої сталі або інших матеріалів, які розташовані на різних дахах може серйозно відрізнятися. Таке явище має причини. Загалом, для одноповерхового будинку повна довжина димохода зі сталі не може бути меншою, ніж 5 метрів. Але вона може бути більшою. На висоту димаря впливають такі фактори, як:

  • форма даху (плоский, двосхилий);
  • наявність карнизу та його висота щодо поверхні даху;
  • наявність високих будівель, які можуть бути перешкодою для вітру поблизу;
  • розташування зовнішньої частини димаря щодо ребра скатної покрівлі.

Розрахувати необхідну висоту димохода за нержавійки самостійно дуже складно, якщо ви не є професіоналом. Тому ми рекомендуємо звертатись до фахівців.

https://tepline.com.ua/ua/

Купити димохід з нержавійки через інтернет-магазин Tepline

Завдяки особливостям конструкції димоходу з нержавіючої сталі навіть дуже висока конструкція не буде проблемою. Вага такого димаря набагато менша, ніж у цегляної труби, а сам монтаж займає мінімум часу та сил. До того ж димарі такого типу реалізуються у вигляді комплектуючих. Наприклад, у каталозі інтернет-магазину «Теплайн» можна купити повний набір компонентів для димоходу будь-якої висоти. Зібрати його буде не складніше, ніж архітектор «Лего». При цьому ви зможете отримати грамотні консультації фахівців у процесі вибору.

Зверніть увагу, що димар Tepline виробляється зі сталі AISI різних марок. Можна підібрати товари в широкому діапазоні цін, які будуть розраховані на експлуатацію в різних температурних режимах. Також є звичайні одностінні варіанти зі сталі та моделі, виконані за технологією сендвіч.

Реклама

Якої висоти має бути димохід

Джерело: petropavlivka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua