«Реально все, якщо є бажання», – Олексій Власов про прорив у медицині на Дніпропетровщині

27 липня 2024 р. 09:08

27 липня 2024 р. 09:08


Регіональний медичний центр родинного здоров’я – другий в Україні за обсягом надання медичних послуг. Через близьке розташування до зони бойових дій заклад обслуговує не лише Дніпропетровщину, а й жителів 5 суміжних областей.

Про те, з якими викликами стикаються лікарі та які нові підходи впроваджують у своїй діяльності, в етері програми «Шах і мат» на телеканалі «Відкритий» розповів генеральний директор центру Олексій Власов.

За словами Олексія Власова, останні три роки стали для медичних працівників найважчими у професійній діяльності. Та попри війну, колектив Регіонального центру родинного здоров’я майже не змінився: усі лікарі залишилися у Дніпрі та продовжують надавати кваліфіковану допомогу. Задля покращення професійних навичок персонал центру тісно співпрацює з міжнародними партнерами – з Ізраїлю, Туреччини та Америки.

«Останні події в «Охматдиті» продемонстрували нам, що такі потужні лікарські центри треба мати в кожному регіоні. Не вистачає висококваліфікованих кадрів – і це проблема не лише міста чи області, це проблема світова. Розуміючи її, ми уклали меморандуми з 4-ма провідними лікарнями світу: це не формальність, а реальна робота, яка дозволяє перейняти кращий досвід наших колег з-за кордону. За допомогою телемедицини вже впровадили методику лікування фантомного болю – адже розуміємо, що таких пацієнтів у нас в країні тільки більшатиме. Постійно навчаємо молодих лікарів, формуємо фахівців найвищого рівня тут на місцях», – розповідає Олексій Власов.

«Реально все, якщо є бажання», - Олексій Власов про прорив у медицині на Дніпропетровщині - рис. 2

Лікарня, яку він очолює, є унікальною за кількома напрямками: це нейрохірургія, кохлеарна імплантація, комбустіологічна допомога (лікування опікових травм у дітей). Серед останніх впроваджень – трансплантація кісткового мозку та внутрішніх органів, яку раніше пацієнтам робили за кордоном.

«Реально все, якщо є бажання», - Олексій Власов про прорив у медицині на Дніпропетровщині - рис. 3

«Зараз розвиваємо щелепно-лицьову хірургію: вже маємо окреме відділення, і тільки за цей рік прооперували близько 30 військових, з яких половина страждала від онко логічних захворювань. Одним із наймолодших у нашому центрі є відділення реабілітації, започатковане у 2021 році. Сьогодні це цілий поверх, на якому працюють лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти. Ми розуміємо важливість цього напрямку, бо треба не просто вилікувати наших пацієнтів, а й відновити їх для повноцінного життя», – відзначає медик.

«Реально все, якщо є бажання», - Олексій Власов про прорив у медицині на Дніпропетровщині - рис. 4

У квітні цього року у центрі провели першу в області трансплантацію нирки дитині. Це вилікувало дівчинку від ниркової недостатності: тепер вона не залежить від апарату гемодіалізу і вже з вересня повернеться до школи. Ще одним проривом стала трансплантація кісткового мозку 18-річному Дмитру. З юнаком сумісно працювали хірурги, ортопеди-травматологи, гематологи й онкологи.

«Реально все, якщо є бажання», - Олексій Власов про прорив у медицині на Дніпропетровщині - рис. 5

«На сьогодні можу сказати, що Дмитро повністю вилікувався від такої страшної хвороби, як онкологія. Ми зробили крок вперед і пишаємос я цим , адже відтепер готові надавати таку допомогу як дитячому, так і дорослому населенню . А починалос я все з дітей – першу трансплантацію у центрі зробили незадовго до повномасштабної. Згодом багато пацієнтів евакуювалося за кордон , тож певний час цей напрямок не мав свого розвитку. Після того, як дітки почали повертатис я до України , ми змогли відновити трансплантацію органів: за цей рік успішно провели вже 5 так их операцій. Нагадаю, що весь період лікування для пацієнтів є безоплатним – його покривають спеціальні пакети від Національної служби здоров’я України», – коментує Олексій Власов.

«Реально все, якщо є бажання», - Олексій Власов про прорив у медицині на Дніпропетровщині - рис. 6

Нещодавно у пологовому будинку центру народилася перша в цьому році трійня – дві дівчинки та хлопчик. За словами генерального директора, подія стала не просто святом, а й професійним викликом для команди – адже над пологами працювали одразу три бригади лікарів-неонатологів.

«Реально все, якщо є бажання», - Олексій Власов про прорив у медицині на Дніпропетровщині - рис. 7

«Ця сім’я – справжній приклад мужності й незламності українського народу. Батько трійні через війну залишив рідний Маріупо ль, а будинок мами у Марганці розбомбили росіяни. З устрілася пара в Нікополі, де, попри постійні обстріли, створи ла сімейний затишок. Загалом у подружжя вже шесте ро дітей – це майбутн є нашої країни », – розповідає він.

«Реально все, якщо є бажання», - Олексій Власов про прорив у медицині на Дніпропетровщині - рис. 8

Записатися до Регіонального медичного центру родинного здоров’я можна абсолютно безкоштовно – потрібне електронне направлення та один дзвінок до контакт-центру.

«Реально все, якщо є бажання», - Олексій Власов про прорив у медицині на Дніпропетровщині - рис. 9

Детальніше про те, як це зробити – у відео.

Фото зі спільноти Регіонального медичного центру родинного здоров’я.

«Реально все, якщо є бажання», – Олексій Власов про прорив у медицині на Дніпропетровщині

Джерело: opentv.media (Місто)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua